Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κινούν γη, θάλασσα και ουρανό αλλά το Boeing …άφαντο


Και η υψηλή τεχνολογία για την ανεύρεση του μοιραίου αεροσκάφους


Συνεργεία από εννέα διαφορετικές χώρες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή  όπου εξαφανίστηκε το Boeing της Malaysia Airlines προσπαθούν να συνδράμουν -ο κάθε μία με τον τρόπο της- ώστε να βρεθεί το μοιραίο όπως αποδεικνύεται αεροσκάφος. Εγκαταλείπεται το σενάριο τρομοκρατικού χτυπήματος.
Κινούν γη, θάλασσα και ουρανό αλλά το Boeing …άφαντο
Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας χρησιμοποιεί 10 δορυφόρους για να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του Boeing της εταιρείας Malaysia Airlines που έχει εξαφανιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες, αναφέρει σήμερα ο επίσημος κινεζικός Τύπος, ενώ παράλληλα το Βιετνάμ διηύρυνε τις επιχειρήσεις έρευνας και η ταϊλανδική αστυνομία επιβεβαίωσε πως τα εισιτήρια των δύο επιβατών της πτήσης που χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια, είχαν εκδοθεί από ταϊλανδικό πρακτορείο ταξιδιών για έναν Ιρανό.
A relative of a passenger of Malaysia Airlines flight MH370 cries as she walks past journalists in Beijing
Οι κινεζικοί δορυφόροι υψηλής ευκρίνειας, οι οποίοι ελέγχονται από βάση στο Σιάν, στη βόρεια Κίνα, αναπρογραμματίστηκαν για να βοηθήσουν στην πλοήγηση, την παρατήρηση των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επικοινωνίες και άλλες πλευρές των επιχειρήσεων έρευνας, αναφέρει η Ημερησία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των 239 επιβατών της πτήσης MH370, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, είναι Κινέζοι πολίτες. Αν η καταστροφή επιβεβαιωθεί, θα είναι για την Κίνα η δεύτερη χειρότερη αεροπορική τραγωδία.
TOPSHOTS-MALAYSIA-MALAYSIAAIRLINES-CHINA-TRANSPORT-ACCIDENT
Ομάδες από εννέα χώρες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας. Οι χώρες αυτές είναι η Κίνα, η Μαλαισία, οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδονησία, η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη. Το Βιετνάμ διηύρυνε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε έκταση άλλων 26.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. «Θα επεκτείνουμε την έρευνα και στο έδαφός μας», δήλωσε ο αντιστράτηγος Βο Βαν Τουάν.
M
«Η συνολική περιοχή που έχουμε ερευνήσει μέχρι και σήμερα θα είναι 150.000 τετ. χλμ.», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Έρευνας και Διάσωσης Φαμ Κουέι Τιέου. «Βάσει της μέχρι τώρα εκτίμησής μας, λίγες ελπίδες υπάρχουν για το αγνοούμενο μαλαισιανό αεροπλάνο», δήλωσε ο Τιέου προς τους δημοσιογράφους.
Χτενίζουν την περιοχή αλλά τίποτε
Μετά από 3 ημέρες αναζήτησης, οι έρευνες δεν έχουν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της Μαλαισίας. Ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας θα ενταχθεί στην αναζήτηση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι. Είπε ότι το αεροπλάνο P3 Orion της πολεμικής αεροπορίας έχει ήδη απογειωθεί από τη Νέα Ζηλανδία και αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Τρίτης. Τουλάχιστον 30 αεροσκάφη και 40 πλοία χτενίζουν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήλωσε χτες ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Ζουλκιφέλι Ζην, εκτός από τα βιετναμέζικα πλοία και τα αεροπλάνα που έχουν αναπτυχθεί εντός των χωρικών υδάτων του Βιετνάμ. Η κινεζική κυβέρνηση έχει στείλει στην Κουάλα Λουμπούρ μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να βοηθήσει στην αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 154 Κινέζοι.
Indian sand artist Patnaik applies final touches to a sand art sculpture he created wishing for the well being of the passengers of Malaysian Airlines flight MH370, on beach in Puri, in the eastern Indian state of Odisha
Δεν προκύπτει ότι ήταν τρομοκρατικό χτύπημα
Στο μεταξύ, η αστυνομία της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε σήμερα πως τα εισιτήρια για την πτήση που αγοράσθηκαν από δύο επιβάτες οι οποίοι χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια, είχαν εκδοθεί από ένα ταϊλανδικό τουριστικό γραφείο. Τα δύο εισιτήρια αγοράσθηκαν την Πέμπτη από δύο ταϊλανδικά τουριστικά πρακτορεία στο θέρετρο Πατάγια. Τα είχε κλείσει ένας άνδρας ονόματι Άλι, ο οποίος τηλεφώνησε από ιδιωτικό αριθμό στο Ιράν, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια.
Ο διοικητής της αστυνομίας της Μαλαισίας δήλωσε σήμερα ότι ένας από τους δύο άνδρες που επιβιβάστηκαν με πλαστό διαβατήριο στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines ήταν Ιρανός υπήκοος που ήθελε να μετεγκατασταθεί στη Γερμανία. Η ταυτότητα του άλλου άνδρα που είχε επιβιβαστεί στην πτήση MH370 ερευνάται, δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Χαλίντ Αμπου Μπακάρ σε συνέντευξη Τύπου. Ο 19χρονος Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μεχρντάντ ταξίδευε με αυστριακό διαβατήριο, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί σε προγενέστερο χρόνο στην Ταϊλάνδη. «Ο άνδρας αυτός δεν φαίνεται να ήταν μέλος κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης και πιστεύουμε ότι προφανώς προσπαθούσε να μεταναστεύσει στη Γερμανία», δήλωσε ο Χαλίντ Άμπου Μπακάρ, ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε με ομολόγους του των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών. «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται τρομοκράτες», λένε Μαλαισιανοί αξιωματικοί.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs