Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Κάτι τρέχει με τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα…

Αν και, όπως όλα δείχνουν, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν κρατούν ούτε κανόνες ούτε προσχήματα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Alco, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έστω και με μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έρχεται ως «Ποτάμι» τέταρτο στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας το 5,7% των προτιμήσεων για τις ευρωεκλογές, αφήνοντας πίσω του ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.


Γράφει: Πάρις Κουρτζίδης

Με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, την πρώτη μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του νεότευκτου κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, πλέον είναι να απορεί κανείς κατά πόσο οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα χρήζουν αξιοπιστίας και εγκυρότητας, καθώς αδυνατούν να κρατούν έστω και τα τυπικά προσχήματα, προχωρώντας σε μετρήσεις μόλις 2-3 ημέρες μετά τις όποιες ιδρυτικές ανακοινώσεις ενός κόμματος που δεν έχει παρουσιάσει θέσεις, σχέδιο, όραμα (κοκ).
Μεθοδολογία που δεν ακολουθήθηκε για το νεότευκτο κόμμα των κ. Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Ζώη, το οποίο ούτε καν τώρα δεν καταγράφεται, παρ’ ότι έχει μεσολαβήσει αρκετό χρονικό διάστημα απ’ την ιδρυτική του διακήρυξη, ενώ έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με νέες πολιτικές συμμαχίες, προσχωρήσεις δημοφιλών στελεχών και αποδόσεις υποστηρίξεων και χρισμάτων σε πρόσωπα που πρόκειται να διεκδικήσουν μεγάλους δήμους και περιφέρειες.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, στη μνημονιακή Ελλάδα του 2014, όλα έχουν την τιμή τους και τα πάντα γίνονται κατόπιν παραγγελιών…
Για την ιστορία λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει οριακό προβάδισμα, συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές του Μαΐου ποσοστό 20,9% έναντι 20% της Νέας Δημοκρατίας.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή (6,9%), «Το Ποτάμι» (5,7%), το ΚΚΕ (5,2%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (4%), το ΠΑΣΟΚ (3,8%), η ΔΗΜΑΡ (2,8%), οι Οικολόγοι (1,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,1%).

http://www.fmvoice.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs