Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Το Μαξίμου μελετά... την Κεντροαριστερά και ανησυχεί


Της Μαρίνας Μάνη 
Η τρόικα και... η Κεντροαριστερά μονοπωλούν το ενδιαφέρον του Μαξίμου, με τους κύκλους της διαπραγμάτευσης να ανοιγοκλείνουν διαρκώς και τον κυβερνητικό εταίρο να κλυδωνίζεται από ενδοπαραταξιακές τρικυμίες.

Η «Ελιά» φυτεύτηκε από το επίσημο ΠΑΣΟΚ και τους εκσυγχρονιστές του Κώστα Σημίτη, οι «παπανδρεϊκοί» βρήκαν (προσωρινή;) στέγη στον «τρίτο πόλο» της ΔΗΜΑΡ και το «Ποτάμι» εξακολουθεί να ρέει με θολό νερό ελλείψει θέσεων και προσώπων –αλλά με δημοσκοπική ενθάρρυνση.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού ανησυχεί κατ΄αρχήν –όπωςσημείωσε χθες το Capital.gr– για την «τύχη» των ψηφοφοριών στη Βουλή, καθώς φοβάται αντάρτικο από «παπανδρεϊκούς» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στην «Ελιά».

Κατά τις πληροφορίες δε, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος έκαναν ήδη μία πρώτη συζήτηση για το θέμα –τηλεφωνικά, καθώς ο πρωθυπουργός παρέμεινε και χθες κλινήρης.

Καλούνται... έφεδροι
Η ανακοίνωση του στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Ελενόπουλου, ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, λειτούργησε καθησυχαστικά «τουλάχιστον σ΄αυτή τη φάση». Κι έδωσε χρόνο στην ηγετική ομάδα της ΝΔ να προσεγγίσει τις λεγόμενες «εφεδρείες» βουλευτών, από τη δεξαμενή των ανεξάρτητων κυρίως, ώστε να ενισχύσουν την κυβερνητική πλειοψηφία «εάν χρειαστεί».

Κατά τις εκτιμήσεις τους θεωρείται «δεδομένη» η στήριξη από πλευράς Ανδρέα Λοβέρδου και Χρήστου Αηδόνη, ενώ «σε καλό δρόμο», όπως λένε, βρίσκονται οι συζητήσεις με τον επίσης ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην ΝΔ) Γιώργο Κασαπίδη.

Και μετά την 25η Μαϊου;

Η μεγάλη ανησυχία ωστόσο αφορά την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με «γαλάζιους» παράγοντες της κυβέρνησης, εάν η ΝΔ συγκρατήσει τις δυνάμεις της («είτε διατηρήσει την πρωτιά έστω και με μία ψήφο είτε όχι») αλλά καταρρεύσει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα που δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μαζί κυβερνητική πλειοψηφία τριών βουλευτών καθώς η ΝΔ έλαβε 29,7% και το ΠΑΣΟΚ 12,3% στις εκλογές», παρατηρούν, δίνοντας το στίγμα των πολιτικο-μαθηματικών υπολογισμών που πονοκεφαλιάζουν τους επιτελείς τις τελευταίες ημέρες.

Κράτα με να σε κρατώ
Οι ίδιοι αναφέρουν ως «το μόνο θετικό» στοιχείο των δημοσκοπήσεων το εύρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλπάζει – αντιθέτως, λένε, έχει μειωθεί η διαφορά του από την (δεύτερη) ΝΔ.

Ποντάρουν επίσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς η μεν Κουμουνδούρου δεν έχει «κατεβάσει» δυνατές υποψηφιότητες, ενώ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν συνεργαστεί με τρόπο ώστε, όπου το ένα κόμμα «χτυπά» κάποιον δήμο ή περιφέρεια, το άλλο να συμπράττει ουσιαστικά με δικούς του αδύναμους, επίσης, υποψηφίους – με στόχο, εν τέλει, «να μην κερδίσει περιοχές ο ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή:www.capital.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs