Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος και το Ποτάμι


Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Σε πυλώνα αστάθειας για τη συνοχή της κυβέρνησης μετατρέπεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, μετά τη ρήξη κορυφής του Γ. Παπανδρέου με τον Ευ. Βενιζέλο, τον διεμβολισμό του χώρου από το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη και την ίδρυση του «τρίτου πόλου» από τον Φ. Κουβέλη.

Νέο κόμμα ο Γιώργος;

Μετά τη ρήξη κορυφής το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε τροχιά διάσπασης ή -ακόμα- και εκφυλισμού.

Ο Γ. Παπανδρέου προσβλέπει είτε σε διεκδίκηση του υπάρχοντος ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές, αν το αποτέλεσμα αυτών είναι οδυνηρό για τη Χαριλάου Τρικούπη (αν, δηλαδή, η «Ελιά» δεν εκλέξει δυο ευρωβουλευτές ή πέσει κάτω και από το 8%), είτε σε ίδρυση νέου κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν προτίθεται έως τότε τουλάχιστον -και σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr- να αμφισβητήσει την κυβέρνηση, εκτός και αν θεωρήσει ότι το νομοσχέδιο για τις τράπεζες δεν είναι ευνοϊκό για το δημόσιο.

Στην εκκίνηση οι «δελφίνοι»
Επιπλέον, άρχισε ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη η «μάχη της επόμενης ημέρας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν διέψευσε, χθες, την αποκάλυψη της Realnews πως συζητά με τον Αντώνη Σαμαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει επίτροπος.

Ταυτόχρονα, είναι σαφές πως το «ναυάγιο» των «58» επέφερε καίριο χτύπημα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που επιχείρησε να εμφανιστεί ως ο κύριος φορέας ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, καθώς πλέον οι ευθύνες ενός αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος δεν θα μπορούν να διαχυθούν.

Στο τοπίο αυτό, μήνυμα μέσω της απουσίας τους από την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου το Σάββατο έδωσαν, πέραν «παπανδρεϊκών» βουλευτών, κορυφαία στελέχη όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Φώφη Γεννηματά που είναι σαφές πως θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν την ηγεσία την επομένη μέρα.

Ο Α. ΛοβέρδοςΜόνο απαρατήρητες, επίσης, δεν μπορεί να περάσουν οι πληροφορίες πως οι εξελίξεις αναμένονται τόσο ραγδαίες που ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τις ευρωεκλογές, θα βρεθεί μεταξύ αυτών που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του σχήματος.

Διεμβολίζει το Ποτάμι
Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, επίσης, δείχνει να διεμβολίζει τον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ και σχετικά τη ΔΗΜΑΡ.

Ένα μεγάλο κομμάτι των «58», επίσης, δείχνει να βλέπει με θετικό μάτι τον Σταύρο Θεοδωράκη, γεγονός που αποτελεί επιπλέον πρόβλημα του χώρου.

Στρατηγική η σύγκλιση με Σαμαρά

Η στρατηγική, όπως αποδεικνύεται, εσωκομματική συμφωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Κώστα Σημίτη, καθιστά και στρατηγική πλέον τη σύγκλιση της Χαριλάου Τρικούπη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Και ακόμα και ότι η ρήξη του ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου με την Αριστερά και κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα είναι κάτι, επίσης, χωρίς επιστροφή.

Ο «τρίτος πόλος» του Φώτη Κουβέλη

Τα προβλήματα της Χαριλάου Τρικούπη γίνονται ακόμα μεγαλύτερα από τον «τρίτο πόλο» που ιδρύει και τυπικά το βράδυ σήμερα ο Φώτης Κουβέλης με σειρά στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως οι Χάρης Καστανίδης, Πάνος Μπεγλίτης, Μαριλένα Κοππά, Στέφανος Μανίκας κ.α.

Οι πληροφορίες επιμένουν, μάλιστα, πως υπάρχει και υπόγειο ρεύμα μεταξύ μερίδας «παπανδρεϊκών» και της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία», όπως λέγεται το συμμαχικό σχήμα του Φώτη Κουβέλη.

Προβληματίζεται το ΜαξίμουΗ μεταβλητή της πορείας του ΠΑΣΟΚ φέρεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό, που αναζητά κινήσεις ώστε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και κυρίως να αναμετρηθεί επαξίως με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Αντιθέτως, η Κουμουνδούρου πιστεύει πως οι πρόωρες κάλπες έρχονται πιο κοντά…


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=304956&catID=1
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs