Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο Αυστριακός που θα "δικάσει" την τρόικα θεωρεί ολέθριο λάθος τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα


Ο Αυστριακός που θα "δικάσει" την τρόικα θεωρεί ολέθριο λάθος τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Οτμάρ Κάρας,θεωρεί πως το διερευνητικό έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014
Η Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόκειται να αναλάβει τον έλεγχο του έργου της τρόικας σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία, ορίζοντας ως επικεφαλής της ομάδας που θα διενεργήσει τους ελέγχους τον Αυστριακό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και μέλος του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ότμαρ Κάρας, γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» με τίτλο «Η τρόικα αποκτά έναν κοινοβουλευτικό ελεγκτή».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ότμαρ Κάρας, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του εισηγητή τού κοινοβουλευτικού ελέγχου -έπειτα από σχετική συμφωνία των παρατάξεων και το "πράσινο φως" που θα δώσει επίσημα το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (η εντολή αναμένεται για τις 14 Νοεμβρίου)- θα προΐσταται της διερεύνησης του έργου της τρόικας, θα διευθύνει τις πολιτικές διαπραγματεύσεις ως προς τις προτάσεις βελτίωσης και θα συντάξει την τελική έκθεση.
Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ επισημαίνει πως τα αρχικά σχέδια της τρόικας απέτυχαν σε όλες τις χώρες και θα πρέπει να διερευνηθεί τι οδήγησε στα μοιραία αποτελέσματα, εννοώντας προφανώς, κατά την εφημερίδα, τις παρενέργειες των προγραμμάτων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που είχε υπαγορεύσει η τρόικα, δηλαδή ύφεση, αύξηση της ανεργίας και πολιτικές αναταράξεις.
Ο κ. Κάρας τονίζει σε δηλώσεις του στην «Ντι Πρέσε» ότι δεν θέλει να προκαταβάλει το αποτέλεσμα των ερευνών του, σημειώνοντας πως «η αξιολόγηση δεν πρέπει να οδηγήσει αναγκαστικά και σε μια καταδίκη» και ο ίδιος θέλει να θέσει στο επίκεντρό τους τις ενδεχόμενες ελλείψεις της νομιμοποίησης των αποφάσεων της τρόικας και τις δυνατότητες βελτίωσης του έργου της και ως συγκεκριμένα παραδείγματα αναφέρονται η εκκαθάριση των τραπεζών στην Κύπρο, όπως επίσης η απόφαση για μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί πως το διερευνητικό έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014, έγκαιρα πριν την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις Ευρωεκλογές, ώστε να μην δοθεί «τροφή» για λαϊκιστικές μονομαχίες του είδους «Ανάπτυξη κατά λιτότητας».
Ο ίδιος δεν θέλησε να αναφερθεί στη συγκεκριμένη πορεία των ερευνών, καθώς η επίσημη εντολή θα δοθεί σε δύο εβδομάδες και εξάλλου δεν έχουν ανακοινώσει όλες οι κοινοβουλευτικές παρατάξεις τους αντιπροσώπους τους στην επιτροπή, περιορίστηκε μόνον να αναφέρει ότι ξεκινούν τώρα ήδη οι προετοιμασίες. Ωστόσο η εφημερίδα διαθέτει, όπως σημειώνει, εσωτερικό έγγραφο της 22ας Οκτωβρίου που δίνει μια γεύση του έργου της επιτροπής.
Στο έγγραφο αυτό προβλέπεται μια πρώτη κοινοβουλευτική ακρόαση στις 5 Νοεμβρίου, όπως επίσης διερευνητικές επισκέψεις στις Κεντρικές Τράπεζες και στα υπουργεία Οικονομικών των τεσσάρων χωρών που πλήττονται από κρίση (Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Ιρλανδία), ενώ γίνεται χαρακτηριστικά λόγος για «δυσλειτουργική λήψη αποφάσεων» και για «δημοκρατική νομιμοποίηση».
πηγή: news247.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs