Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αναβάλλεται η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, μεταδίδει το Reuters




Αθήνα
«Παγώνει» η τρόικα την επιστροφή της στην Αθήνα, προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της ευρωζώνης.
Αιτία, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, η αδυναμία να γεφυρωθούν οι διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, το οποίο σύμφωνα με την τρόικα φτάνει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έσπευσαν να διαψεύσουν την πληροφορία, λέγοντας ότι αναμένουν την τρόικα κανονικά, την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως, όπως αποδεικνύει, η κινητικότητα στην κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες όντως υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα, με πολλούς αναλυτές να αμφισβητούν εδώ και ημέρες ότι η τρόικα θα επιστρέψει στις 4 Νοεμβρίου, όπως έχει ειπωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος Ευ.Βενιζέλος έχουν νέα συνάντηση εν όψει της άφιξης της τρόικας, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας. Επίσης, ανοιχτό παραμένει ακόμη το θέμα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, στον οποίο το οικονομικό επιτελείο έχει εναποθέσει πολλές ελπίδες σε ό,τι αφορά την είσπραξη εσόδων.

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε στο Reuters ότι οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και τρόικας διευρύνονται και ότι το ταξίδι προς το παρόν «παγώνει».

«Οι Έλληνες λένε: 'Κάνουμε αρκετά' και η τρόικα χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει ο προϋπολογισμός» πρόσθεσε ο ίδιος.

Newsroom ΔΟΛ
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs