Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Τι άκουσε ο «κοριός» για τη Χρυσή Αυγή - Ο Λαγός έδωσε εντολή να εξαφανιστούν τα «τάγματα εφόδου»



«Ο Κασιδιάρης τους έκανε δολοφόνους» λένε συγγενείς του Ρουπακιά – Χρυσαυγίτες σε ομάδα εκβιαστών στη Συγγρού – Ο Ρουπακιάς τα βάζει με τη γυναίκα του για την κατάθεσή της
Τι άκουσε ο «κοριός» για τη Χρυσή Αυγή - Ο Λαγός έδωσε εντολή να εξαφανιστούν τα «τάγματα εφόδου»
Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός οδηγείται στην Εισαγγελία συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής (REUTERS/Γιώργος Μουτάφης)


Εντολές του βουλευτή της Χρυσής ΑυγήςΓιάννη Λαγού προς μέλη των «ταγμάτων εφόδου» να εξαφανισθούν από προσώπου γης για να μη λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη αποκαλύπτονται από τους διαλόγους που έχει καταγράψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει «Το Βήμα», στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Πειραιά ακούγεται σε συνομιλίες να μιλά για συμμετοχή του σε κυκλώματα εκβιαστών που επιχειρούν να ελέγξουν νυχτερινά κέντρα στη λεωφόρο Συγγρού.

Ακόμη στα έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. περιέχεται συνομιλία του Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, να επιρρίπτει ευθύνες στη σύζυγό του για την επιβαρυντική κατάθεσή της αλλά και για όλες τις ενέργειές της μετά τη δολοφονική επίθεση. Μάλιστα σε δεύτερη φάση ο Γ. Ρουπακιάς φέρεται να εκφράζει την ανησυχία του για την κράτησή του στις φυλακές Μαλανδρίνου επισημαίνοντας ότι «είναι εδώ κι ο Άλκετ Ριζάι».

Εντυπωσιακός είναι ακόμη ο διάλογος μεταξύ ατόμων του οικογενειακού περιβάλλοντος του Γ. Ρουπακιά οι οποίοι επιρρίπτουν ευθύνες στον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη όπου ανάμεσα στα άλλα λένε: «Ήθελα να τον πιάσω από τον λαιμό (σ.σ. τον Κασιδιάρη) και να του πω ρε κερατά μου, ποιος τους εκπαίδευσε γι' αυτό το θέμα, ποιος τους είπε να γίνονται δολοφόνοι. Εσύ τους έκανες και εσύ ο ίδιος αυτή την στιγμή τους απαρνείσαι. Εγώ αν ήμουν στην θέση του Γιώργου θα είχα ανοίξει το στόμα μου και θα τους είχα κάψει κι ας πέθαινα. Θα άνοιγα το στόμα μου και θα τα έλεγα με το νι και με το σίγμα κι ας με σκοτώνανε. Αλλά θα τους ξεφτίλιζα, θα τους έβγαζα, θα τους ξεμπρόστιαζα…»


Σύμφωνα λοιπόν με τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους ένα υψηλόβαθμο μέλος της Χρυσής Αυγής που ήταν υπεύθυνος ασφαλείας της οργάνωσης σε όλο τον Πειραιά και κατηγορείται για εγκληματικές επιθέσεις επικοινώνησε με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε καταγεγραμμένη συζήτηση στις 21 Σεπτεμβρίου 2013, «ο Λαγός μού είπε μην ανέβεις μου λέει… Γιατί κάποιος μου λέει, μιλάνε μέσα από τα γραφεία και θα σε κάψουνε μου λέει σίγουρα. Έχεις δώσει και πολλά OK. Έχεις φανεί και πολύ. Και θέλουν να σου κάνουν ζημιά μου λέει. Να το ξέρεις…»


Δεξιά: Ανώνυμη επιστολή στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που στάλθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, από πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και περιγράφει την εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης


Ο ίδιος άνθρωπος μιλά για συμμετοχή του σε κυκλώματα εκβιαστών και συζητά μάλιστα για την «κίνηση» που υπάρχει σε διάφορα «μαγαζιά της λεωφόρου Συγγρού». Στη συνέχεια καθυβρίζει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που μίλησε σε ΜΜΕ ενώ μιλά για «πόλεμο» μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής. Όπως ακούγεται να λέει στον ίδιο διάλογο, «ήταν μία παρέα από το Αιγάλεω και φορούσαν μπλούζες Χρυσή Αυγή και χτυπάγανε κόσμο. Και πήγαμε εμείς και τους βρήκαμε στο Αιγάλεω. Και τους στείλαμε μια βόλτα για διακοπές για κάνα δύο μήνες…»

Στη συνέχεια το στέλεχος της Χρυσής Αυγής ακούγεται να μιλά πως ο ίδιος και η οργάνωση της Νίκαιας στόχευαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει σε απομαγνητοφωνημένο διάλογο,«είχα βάλει στο μάτι αυτόν τον χοντρό, τον κοντό και τον είδα ξαφνικά σε συγκέντρωση στη Νίκαια του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά πάω στη Νίκαια και μου δείχνουν φωτογραφίες του. Λέω αυτός θα είναι στάνταρ και λέω αφήστε τον, θα τον γ… εγώ».


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs