Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Νέα… επιτυχία του ΤΑΙΠΕΔ. Μας έμαθαν και στο Βελιγράδι!

Νέα… επιτυχία του ΤΑΙΠΕΔ. Μας έμαθαν και στο Βελιγράδι!
Το… πηγάδι των αποτυχιών του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει πάτο! Εκτός από τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό, τώρα το Ταμείο έκανε το θαύμα του και στο Βελιγράδι!
Γράφει:  
Στις αρχές Απριλίου, με επίσημη ανακοίνωση μας ενημέρωσε για την πώληση τεσσάρων ακινήτων (από τα έξι που είχε βγάλει στο… σφυρί) σε πρωτεύουσες του εξωτερικού, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι από τις τέσσερις πωλήσεις θα εισπράξει πάνω από 41 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ αυτών των ακινήτων περιλαμβάνεται και ένα τετραώροφο κτίριο στην οδό Kralja Milutina 6, στο Βελιγράδι, για το οποίο πλειοδότησε η σερβική εταιρεία KM6 Consortium, η οποία προσέφερε 2,075 εκατ. ευρώ.
Μία λεπτομέρεια, ωστόσο, τινάζει στον αέρα τον διαγωνισμό, ενώ αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία λειτούργησε το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και την ανικανότητα της στρατιάς συμβούλων, που τους χρυσοπληρώνει: Το κτίριο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου ως κληροδότημα.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ,  οι εκπρόσωποι των κληρονόμων υποστηρίζουν ότι η δωρεά έγινε ώστε το ακίνητο να ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και δε δέχονται να καταλήξει σε ιδιώτες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πώληση του κτιρίου να κολλήσει νομικά, με μεγάλες πιθανότητες να μην ολοκληρωθεί ποτέ η μεταβίβαση. Κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει ένα πλήθος καλοπληρωμένων νομικών συμβούλων, που υποτίθεται πως διαθέτουν εξειδίκευση σε συγκεκριμένα θέματα.
Παρ’ όλα αυτά δεν βρέθηκε ούτε ένας σύμβουλος να προειδοποιήσει, πως θα υπάρξει πρόβλημα με τους κληρονόμους, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να έρθουν σε επαφή μαζί τους, για να διερευνήσουν τις προθέσεις τους.
Αντίθετα, η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ εξακολουθεί να πανηγυρίζει, για τη «συστηματική και διαφανή δουλειά» του Ταμείου που «αποδίδει καρπούς», όπως υποστήριζε ο κ. Εμίρης, τον Απρίλιο, όταν ανακοίνωνε την πώληση των τεσσάρων κτιρίων, μεταξύ αυτών και του Βελιγραδίου. Και γι’ αυτή τη «συστηματική και διαφανή δουλειά», οι νομικοί σύμβουλοι μπορεί να πάρουν και μπόνους, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο Ταμείο! Όσο για τα έσοδα που θα χαθούν σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός… Ποιος νοιάζεται γι’ αυτά;
Όπως και να το δει κανείς, η υπόθεση ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει να μας τροφοδοτεί με υποθέσεις αδιαφάνειας, προχειρότητας, αποτυχημένων επιλογών και άστοχων ενεργειών. Πόσο ακόμη θα τους πληρώνουμε;
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs