Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Δεν πέρασε η τροπολογία για την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ - Ολα τα υπόλοιπα άρθρα του ν/σ σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις υπερψηφίστηκαν (upd)

«Δεκτό» επί της αρχής και επί των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς. 
Στο επίμαχο άρθρο 2, συνολικά 148 βουλευτές ψήφισαν ναι έναντι 139 που ψήφισαν όχι, ενώ 6 βουλευτές δήλωσαν παρόντες. Κατά συνέπεια το άρθρο 2 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.
 
Μετά την έγκριση του άρθρου 2 του νομοσχεδίου με το οποίο καταργείται το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή των ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και άλλων κρατικών οργανισμών. 
 
 
Στην τροπολογία με αριθμό 38 που προέβλεπε την ένταξη ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ δεν έγινε δεκτή, αφού 143 βουλευτές ψήφισαν όχι έναντι 136 βουλευτών που ψήφισαν ναι και δεκατεσσάρων που δήλωσαν παρόντες.
 
 
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.





Πηγές: https://twitter.com/search?q=%23rbnews&src=hash / http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=233436
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs