Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Αρχαία Ολυμπία: Παγκόσμια πόλη πολιτισμού
Του Γιώργη Τάκη Δόξα*


Είναι σαφές το μήνυμα που απευθύνεται σε κόμματα/οργανώσεις/φορείς, σε καθημερινούς Ηλείους πολίτες και κυρίως στη νέα Ελληνική κυβέρνηση.
Δώστε εδώ και τώρα τη δέουσα (και αυτονόητη) λύση στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Δώστε την ιστορική λύση για το δήμο της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ. Ξεχάστε τους νεφελώδεις σχεδιασμούς του (αλήστου μνήμης) αρχιτέκτονα της Διοικητικής μεταρρύθμισης Γιάννη Ραγκούση, που κυριολεκτικά «σφαγίασε» την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ με τον περίφημο Καλλικράτη. Χωρίς να θέλω να επιστρέψω στο παρελθόν, δεν μπορώ να μην τονίσω «ότι ο Ραγκούσης ήταν ανιστόρητος, αλλά οι άρχοντες και οι αρχοντευόμενοι δεν έπρεπε να κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο για να καταλάβει ο βλάξ και ανιστόρητος Γιάννης Ραγκούσης, ότι η διοικητική στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ απότελεί διαρκές κακούργημα στην ιστορία/πολιτισμό και αθλητισμό?».
Ας πούμε ότι έγινε, έγινε! Αλλά μέχρις εδώ. Οι νέοι εκπρόσωποι του νομού στην βουλή, οι κομματικοί φορείς, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, τα Μ.Μ.Ε, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, η επιστημονική κοινότητα, οι νέοι πολίτες της Ηλείας, οι κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας, ας ενώσουν τη δύναμή τους για να αποδοθεί η ηθική – ιστορική και διοικητική η αυτόνομη λύση στο δήμο της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ. Αν ΕΜΕΙΣ που πιστεύουμε στην παγκόσμια δυναμική που μας κληροδοτεί το ΦΩΣ της ΟΛΥΜΠΙΑΣ, δεν αντιδράσουμε υπεύθυνα – συστηματικά και μαχητικά τότε για μια – ακόμη – φορά οι ΗΛΕΙΟΙ θα παραμείνουμε τα κορόιδα στην διαδικασία των εξελίξεων. Κι ας μη γκρινιάζουμε, κι ας μη μοιρολογούμε, γιατί αν χαθεί τώρα η υπόθεση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, θα είμαστε πανάξιοι της τραγικής κατάπτωσης – σ’ όλα τα επίπεδα – του τόπου μας. Είναι και ελάχιστο ντροπή, να μας παίρνουν απ’ τα χέρια τους διαχρονικούς θησαυρούς της Ηλείας, αποδεχόμενοι του καθένα Ραγκούση να μη σέβεται και να μην υπολογίζει τον τόπο μας και τους συμπατριώτες μας. Ραγκούσηδες θα έρθουν και θα ξανάρθουν περαστικοί ήτα και θα ‘ναι. Αυτή που θα παραμείνει αταλάντευτη στο πέρασμα των χρόνων, είναι η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Ζει και βασιλεύει
στις παγκόσμιες καρδιές όλων των πολιτών της γης. Κι αυτή είναι η δύναμη και η πολιτισμική ισχύς αυτού του ευλογημένου τόπου.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η (προσεχής) Διοικητική ρύθμιση και η συνεργασία των πολυάριθμων τοπικών παραγόντων, θα διαμορφώσει πλαίσιο οικονομικής ανάταξης του νομού Ηλείας με αφετηρία δράσης τον ιερό τόπο. Αυτό ερμηνεύεται υπό την καθοριστική προϋπόθεση να γίνει γνωστό σ’ όλα τα πλάτη και τα μήκη του κόσμου ότι η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ αποτελεί, στο διηνεκές, την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ελπίζω να ζω και να την καμαρώσω!

(*) Ο Γιώργης Τάκη Δόξας είναι Σύμβουλος Marketing στο χώρο της Υγείας και του Πολιτισμού και Πολιτευτής με την Κεντροδεξιά Παράταξη.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs