Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


alt
Γράφει o ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ;
ΘΑ «ΣΚΑΣΕΙ» ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η «ΠΤΩΧΕΥΣΗ» ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;
Η οικονομικοκοινωνική κατάσταση της χώρας, η δημοσιονομική θέση της και η λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών του έχουν προσλάβει κάτι παραπάνω από εφιαλτικές διαστάσεις.
Τα έσοδα του κράτους καταρρέουν, οι δαπάνες υστερούν, η αποδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών επιτείνεται, οι διαλυτικές τάσεις στο κράτος κλιμακώνονται.
Μέρα με τη μέρα η βαθιά ύφεση γίνεται βαθύτερη, η ανεργία καλπάζει, το 40% των χαρτονομισμάτων που κυκλοφορούν έχουν αποσυρθεί και βρίσκονται σε θυρίδεςστρώματα και λίρες. Ο ΕΟΠΥΥ συσσωρεύει οφειλές, τα Ασφαλιστικά Ταμεία χάνουν έσοδα και σε λίγο δεν θα μπορούν να δώσουν συντάξεις.
Την ίδια ώρα η ρευστότητα από τις τράπεζες είναι ανύπαρκτη,οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται, αποδείξεις δεν κόβονται, τα «λουκέτα» στην αγορά πολλαπλασιάζονται, οι τζίροι αποδιαρθρώνονται.
Έγκυροι οικονομικοί κύκλοι τονίζουν ότι, την ώρα που τα δημόσια ταμεία είναι άδεια τα μετρητά που θα χρειαστεί το Δημόσιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, προκειμένου να καλύψει στοιχειώδεις ανάγκες του, ανάμεσά τους μισθούς και συντάξεις, φτάνουν τα 6 – 7 δις ευρώ.
Οι ίδιοι αναλυτές τονίζουν ότι για να καλυφθούν εν μέρει αυτές οι ανάγκες του δημοσίου θα χρησιμοποιηθούν αυθαίρετα, προς το παρόν, 3 δις ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία προορίζονται για τις τράπεζες, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν τα χρειάζονται, ενώ θεωρείται προβληματική η συνολική κάλυψη των αναγκών του δημοσίου χωρίς την τροϊκανή δόση του τέλους Ιουνίου.
Η ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Η τραγική αυτή κατάσταση συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που ενδεχομένως προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Αυτή η κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να βρεθεί, αμέσως μετά την εκλογή της, μπροστά στο εξήςπρόβλημα:
Να βλέπει να αναστέλλεται εκβιαστικά η χρηματοδότηση της τρόϊκας, εξ αιτίας της άρνησης της αριστερής κυβέρνησης να εκπληρώσει κρίσιμες «μνημονικές δεσμεύσεις» που πλήττουν το λαό και τα λαϊκά εισοδήματα.
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Σε αυτήν την περίπτωση η κυβέρνηση της Αριστεράς θα έχει ταμειακές δυσκολίες να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και ίσως χρειαστεί να δίνει «χαρτιά υποσχέσεων» αντί ρευστού.
Στην περίπτωση, μάλιστα, που η αναστολή χρηματοδότησης από την τρόικα παραταθεί, γιατί ηκυβέρνηση της Αριστεράς θα συνεχίζει να μην υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις λεηλασίας, τότε η κυβέρνηση της Αριστεράς θα υποχρεωθεί να διακόψει την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων, οδηγώντας τη χώρα σε «πτώχευση» και μάλλον στη συνέχεια, αν η διακοπή αποπληρωμής του χρέους υποχρεωτικά συνεχίζεται, σε έξοδο από την ευρωζώνη.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;
Είναι έτοιμη μια κυβέρνηση της Αριστεράς να αναμετρηθεί με ενδεχόμενες τέτοιες ή παρόμοιες εξελίξεις;
Είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επιδείνωση της οικονομικοκοινωνικής κατάστασης, έστω κι αν αυτή δεν είναι η πιο πιθανή (;) και θα είναι σίγουρα προσωρινή;
Έχει σχέδιο Β για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη, όσο κι αν αυτό θεωρείται μη ορατό και όχι πιθανό;
Δεν θα πρέπει η Αριστερά να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για ενδεχόμενες πολύ δύσκολες και δυσοίωνες εξελίξεις, ώστε να μην αιφνιδιαστεί και να τη στηρίξει με δύναμη κι ανθεκτικότητα;
ΚΑΙΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Τα παραπάνω ερωτήματα είναι πολύ καίρια και καθόλου ρητορικά.
Δεν αποκλείεται κάποιοι κύκλοι του κατεστημένου, αφού δεν μπορούν να ματαιώσουν την άνοδο τηςριζοσπαστικής Αριστεράς στην κυβέρνηση, να επιχειρήσουν να της φορτώσουν τα «δεινά» που μπορεί, για ένα προσωρινό, μικρό διάστημα, να επιφέρει η στάση πληρωμών και επιπροσθέτως τυχόν έξοδος από την ευρωζώνη.
Μπορεί έτσι, οι ίδιοι κύκλοι να επιδιώξουν να οδηγήσουν με αυτόν τον τρόπο σε «ναυάγιο» και να «βουλιάξουν» μια κυβέρνηση της Αριστεράς που δεν θέλει να ενσωματωθεί και αντιστέκεται!
Δεν πρέπει η Αριστερά να έχει σχεδιάσει τη δική της άμυνα και αντίδραση σε μια τέτοια περίπτωση και ναπροετοιμάσει το λαό ώστε το ναυάγιο να μην είναι για την ίδια αλλά για την αντίδραση;
ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ;
Ή ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ;
Γιατί αν η Αριστερά επαναπαύεται, μπορεί να διαπράξει μοιραίο ιστορικό λάθος!
Και ακόμα χειρότερα η επανάπαυση μπορεί να την οδηγήσει, αλοίμονο, σε αθέμιτους  συμβιβασμούςκαι απαράδεκτες αναδιπλώσεις.
Αυτήν την ώρα η ριζοσπαστική Αριστερά συμπαραταγμένη οφείλει να πεί όλη την αλήθεια στο λαό, ακόμα κι αν αυτή υποκρύπτει πιθανές πικρές όψεις!
Ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να αποδεχθεί και να αντέξει κάποιες προσωρινές δυσκολίες, ακόμα καιπροσωρινή επιδείνωση της θέσης του, αντί της μνημονιακής "νεοαποικιοκρατίας", αρκεί να γνωρίζει οτι ο δρόμος που έχει επιλεγεί, είναι δρόμος διεξόδουελπίδας, εθνικής ανεξαρτησίαςδικαιοσύνης, προκοπής και ανόρθωσης.
Ας είμαστε σίγουροι γι αυτό!

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs