Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπαδήμος και οι ευρωπαίοι εντολείς του εντείνουν το παιχνίδι εκβιασμού επισείοντας (ξανά) τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας - Να τους στείλουμε στον αγύριστο !


 Οι ευρωπαίοι και θεσμικοί εταίροι έχουν δείξει με σαφή τρόπο την υποστήριξή τους στην Ελλάδα, προκειμένου να τη βοηθήσουν να συνεχίσει τη γιγάντια προσπάθεια που καταβάλλει, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Η προσπάθεια αυτή, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, συνεπάγεται θυσίες, ωστόσο η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων.
«Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή με σύνεση και ενότητα πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τη χώρα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τα παιδιά μας», πρόσθεσε ο κ. Παπαδήμος.
Ερωτηθείς για το κατά πόσον θεωρεί εφικτό να περάσει από τη Βουλή ένα πακέτο σκληρών μέτρων ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θεωρεί ότι οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους με γνώμονα το συμφέρον του έθνους.
Όπως έδειξε όμως η πρόσφατη …περιπέτεια του Πολυνομοσχεδίου στην Βουλή και όπως αφήνουν να υπονοηθεί με καθημερινές δηλώσεις τους βουλευτές όλων των κομμάτων είναι πολύ δύσκολο να περάσουν νέα σκληρά μέτρα από την Βουλή ( Δεν πρόκειται να περάσει από την Βουλή το νέο Μνημόνιο).
Σε ό,τι αφορά το PSI ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις βασικές οικονομικές παραμέτρους και πρόσθεσε ότι επιδίωξη είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Σε ερώτηση για τον 13ο και τον 14ο μισθό ο κ. Παπαδήμος ανέφερε τα εξής: «Η κυβέρνησηέχει και κόκκινες γραμμέςαλλά όταν μία διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη οι συγκεκριμένεςθέσεις δεν είναι λογικό να αναφερθούν δημόσια».
Συνολική συμφωνία για την Ελλάδα έως το τέλος της εβδομάδας επιθυμεί η Ε.Ε.
Την ανάγκη να καταλήξει σε συμφωνία η Ελλάδα έως το τέλος της εβδομάδας, τόσο με τους ιδιώτες ομολογιούχους για την απομείωση του ελληνικού χρέους, όσο και με την τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα, εξέφρασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
Κάλεσε παράλληλα τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να κάνουν «όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση» της συμφωνίας με τις τράπεζες «και την υιοθέτηση» του νέου προγράμματος για το οποίο έχουν δοθεί υποσχέσεις στη χώρα «έως το τέλος της εβδομάδας».
Από την πλευρά τουο πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε από όλα τα πολιτικά κόμματατης Ελλάδας να δεσμευθούν «με ξεκάθαρο τρόπο» για την εφαρμογή του νέουπρογράμματος.
Το ενδεχόμενο να επιτευχθεί αυτή την εβδομάδα μια αρχική συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας η οποία θα συζητηθεί τον επόμενο μήνα σε μία έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης, υποστήριξαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ σύμφωνα με την Wall Street Journal. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές,  η τελική συμφωνία για το psi βρίσκεται εν αναμονή, καθώς επίκειται η νέα έκθεση του ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Άτομα που γνωρίζουν την εξέλιξη των συνομιλιών, δηλώνουν πως η συγκεκριμένη έκθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα. «Έτσι οι ομολογιούχοι θα έχουν μια καθαρή εικόνα για την κατάσταση της Ελλάδος», πρόσθεσαν οι ίδιοι.
Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών ομολογιούχων θεωρείται προαπαιτούμενη για ν’ ανοίξει ο δρόμος για το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας.
Στο μεταξύ το Bloomberg  αναφέρει ότι οι ιδιώτες πιστωτές προτίθενται να δεχτούν ένα μεσοσταθμικό επιτόκιο της τάξεως του 3.6% για τα νέα 30ετή ομόλογα.
Υπενθυμίζουμε, ότι μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, οι διεθνείς πιστωτές ήθελαν το μεσοσταθμικό να κυμαίνεται στο 4.25%. Ένα ποσοστό που θα ισοδυναμούσε με απώλειες περίπου 69%  σε σχέση με την καθαρή παρούσα αξία του ελληνικού χρέους.
(Πηγές: ΕΤ, Ναυτεμπορική, WSJ, Bloomberg)








Συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας τόσο για τοPSI όσο και για τους όρους που θα διέπουν τη νέα δανειακή σύμβαση επιδιώκει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Πρωθυπουργός δεν απέκρυψε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, δήλωσε ωστόσο βέβαιος ότι τόσο τα ελληνικά κόμματα όσο και οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους.  


«Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή με σύνεση και ενότητα πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση και τη χώρα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση, να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τα παιδιά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος. 

Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τα ξημερώματα από τις Βρυξέλλες δήλωσε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις βασικές οικονομικές παραμέτρους για το PSI, ενώ αναγνώρισε πως στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα «δυσκολίες εξακολουθούν να υπάρχουν».
Όπως είπε, «επιδίωξή μας είναι να αποφευχθεί η περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη από τους επίσημους πιστωτές, μέσα από την αποτελεσματική εφαρμογή του PSI και με την υιοθέτηση του νέου οικονομικού προγράμματος».

Σε ερώτηση για τον 13ο και τον 14ο μισθό ανέφερε τα εξής: «Η κυβέρνηση έχει και κόκκινες γραμμές, αλλά όταν μία διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη οι συγκεκριμένες θέσεις, οι οποίες ενδεχομένως προσαρμόζονται και σταδιακά μέσα από τη συζήτηση η οποία γίνεται, δεν είναι λογικό να αναφερθούν δημόσια».

O Πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως δεν έγινε απολύτως καμία συζήτηση για το θέμα της επιτροπείας.Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Παπαδήμος σημείωσε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν δείξει την υποστήριξή τους στην Ελλάδα με χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια για την ανόρθωση της οικονομίας και συμπλήρωσε ότι με τις σημαντικές θυσίες του ελληνικού λαού, όπως αυτές αποτυπώνονται στην ανεργία και την μείωση των εισοδημάτων,

Το κούρεμα του χρέους αλλά και η νέα δανειακή σύμβαση συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, Ζοζέ Μπαρόζο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ολι Ρεν. Η συνάντηση αυτή άρχισε αργά χθες το βράδυ, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. 

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs