Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

H συμφωνία των Βρυξελλών θα διαρκέσει τρεις μήνες, προβλέπει ο Σόρος


George_Soros_-_World_Economic_Forum
Ο διάσημος επενδυτής Τζόρτζ  Σόρος απογοητεύθηκε από την  συμφωνία των Βρυξελλών και  προβλέπει με σαφήνεια ότι θα διαρκέσει από "μια μέρα μέχρι τρεις μήνες", ενώ εκτίμησε  ότι στην πραγματικότητα το "κούρεμα" 50%, θα μειώσει το χρέος της Ελλάδας μόνο κατά 20%.
Οι δηλώσεις Σόρος, έρχονται λίγες μέρες μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής. Είναι πλέον εμφανές στις τοποθετήσεις των διεθνών παραγόντων της αγοράς ότι η ευφορία  των πρώτων ωρών της συμφωνίας, δίνει τη θέση της στον σκεπτικισμό και σε μια αναπτυσόμενη εσωστρέφεια.
"Αν σκεφτούμε τη δυναμική της κρίσης, για άλλη μια φορά η Ευρώπη άργησε και έκανε λίγα", τόνισε ο Σόρος κατά τη διάρκεια δείπνου που διοργάνωσε η Pi Capital .
"H συμφωνία προκάλεσε ανακούφιση, μόνο και μόνο επειδή οι αγορές ήταν ανήσυχες για το έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρωζώνη. Το γεγονός ότι υπήρξε μια συμφωνία, ήταν σημαντικό, αλλά η ανακούφιση θα διαρκέσει από μια μέρα μέχρι τρεις μήνες" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
"Δυστυχώς, η κρίση δεν τελείωσε καθώς οι πραγματικές αιτίες της δεν αντιμετωπίστηκαν. Είναι ξεκάθαρο, ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλο και εξακολουθεί να αυξάνεται και η χώρα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει".
Ο Τζορτζ Σόρος, υποστήριξε ότι πολλές τράπεζες ίσως αρνηθούν να πάρουν μέρος εθελοντικά στο κούρεμα, περιμένοντας να δουν τις διακυμάνσεις των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) που έχουν στην κατοχή τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το "κούρεμα" δεν προκάλεσε πιστωτικό γεγονός, λόγω της εθελοντικής συμμετοχής των τραπεζών. Αν είχαμε πιστωτικό γεγονός, αυτό θα ενερκοποιούσε τα CDS και η Ευρώπη θα έμπαινε στη δίνη μιας νέας μεγάλης κρίσης.
Ο κ. Σόρος εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, τόνισε ότι το γεγονός ότι οι τράπεζες ίσως προτιμήσουν κάποια στιγμή το "πιστωτικό γεγονός" λόγω των κερδών από τα CDS. Αυτό -συνεχίζει ο διάσημος επενδυτής-είναι ένα άλυτο πρόβλημα που θα έρθει στην επιφάνεια τις επόμενες εβδομάδες.
"Η αποτυχία των ηγετών της Ευρώπης" σύμφωνα με τον κ. Σόρος, είναι ότι "δεν ξέρουν πώς να χειρίζονται τις αγορές. Πρέπει οι πολιτικοί να οδηγούν τις αγορές. Αυτό δεν καταλαβαίνουν οι ηγέτες των κρατών" κατέληξε ο κ. Σόρος.


http://www.theinsider.gr
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs