Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Να τους "κουρέψουμε"!



Περίπου 60-70 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα εξοικονομήσει η χώρα από τη μείωση μέρους του δημόσιου χρέους. Τα όποια θετικά θα μπορούσε να προκύψουν από την εξέλιξη αυτή ελαχιστοποιούνται ή και ακυρώνονται εξαιτίας της πολιτικής που σφραγίζει το "κούρεμα". Βαθύτερη ύφεση, με λιτότητα και ανεργία, προοιωνίζεται το νεοφιλελεύθερο δόγμα Μέρκελ που επιβάλλεται σε ολόκληρη την Ε.Ε.
Ας μην θριαμβολογεί ο πρωθυπουργός. Στις Βρυξέλλες παρέστη ως παρατηρητής. Χωρίς στόχους, πρόθυμος να συμμορφωθεί με τις εντολές Μέρκελ. Η χώρα παραδίδεται στη στυγνή εποπτεία, μια σύγχρονη μορφή "κανονιοφόρων". Οι τράπεζες τυπικά κρατικοποιούνται για να ιδιωτικοποιηθούν σε δύο χρόνια, στην ουσία εκχωρούνται έναντι πινακίου φακής (30 δισ. ευρώ) στην τρόικα.
Τζάμπα μάγκας ο κ. Βενιζέλος, μιλάει για το εθνικό συμφέρον που δήθεν διασφαλίζει έναντι των τραπεζικών συμφερόντων. Τα ασφαλιστικά ταμεία παραδίδονται στο έλεος της ύφεσης, χωρίς καμία πρόβλεψη στη Σύνοδο Κορυφής. Ολόκληρη η οικονομία στενάζει από την εμμονή για πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012, που εφεξής θα αποτελούν την έλικα της ύφεσης και της κοινωνικής απόγνωσης στη χώρα μας, καθώς και σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Γι' αυτό το μέλλον μιλούσε στο διάγγελμά του ο κ. Παπανδρέου;
Η Ευρωζώνη έχει εισέλθει σε περίοδο αποσταθεροποίησης. Η απομόνωση του ελληνικού προβλήματος δεν είναι δυνατή, καθώς η κρίση δημόσιου χρέους "μολύνει" ακόμη και μεγάλες χώρες, όπως η Ιταλία. Η προχθεσινή απόφαση μοιάζει, τηρουμένων των αναλογιών, με εκείνη της 21ης Ιουλίου. Άλλωστε οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε δέκα Συνόδους Κορυφής, από την εκδήλωση της παγκόσμιας κρίσης, έχουν αποδειχθεί ανίκανοι να ανακόψουν τις ολέθριες εξελίξεις.
Ο πρωθυπουργός δεν ενημέρωσε τη Βουλή για τους στόχους με τους οποίους επρόκειτο να προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής. Εκ των υστέρων βαφτίζει δικές του επιδιώξεις τις επιταγές των ισχυρών. Όπως το 2010 είχε καλέσει ο ίδιος το ΔΝΤ δήθεν για "τεχνογνωσία", έτσι και προχθές λέει ότι ζήτησε επί τόπου μόνιμη επιτροπεία και πάλι για "τεχνογνωσία".
Η Μέρκελ ενημέρωσε τη γερμανική Βουλή πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Ο κ. Παπανδρέου δεν ενημέρωσε ούτε τους υπουργούς του. Τώρα επιχειρεί να δημιουργήσει ντεκόρ ενημέρωσης και συναίνεσης. Προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο, έστω μερικών μηνών, ώστε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το "κούρεμα", με όργιο παραπληροφόρησης, ώστε να ανατάξει το μνημονιακό μέτωπο. Προσπαθεί να μετατρέψει την ελεγχόμενη οικονομική χρεωκοπία σε ευκαιρία ελεγχόμενης πολιτικής χρεωκοπίας.
Η κυβέρνησή του ανήκει στο παρελθόν. Δεν νομιμοποιείται να δεσμεύει τη χώρα για αποφάσεις ούτε μιας μέρας. Καλά, δεν θέλει να ακούσει τη λαϊκή οργή. Ακόμη όμως και τα εγχώρια ερείσματα της κυβέρνησης, τραπεζίτες και βιομήχανοι, για δικούς τους λόγους, την εγκαταλείπουν. Ελπίζει μόνο στην εύνοια της επιτροπείας, ετοιμάζει το πρότζεκτ για την εκποίηση περιουσίας και εθνικής κυριαρχίας. Για πόσο χρόνο μπορεί να σταθεί μια τόσο διαβλητή κυβέρνηση;

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs