Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η “μεγάλη μπλόφα” με την εφεδρεία

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, και η τελική μορφή που αυτή θα πάρει για τον ευρύτερο αλλά και τον στενό δημόσιο τομέα, εξελίσσεται στο μείζον ζήτημα της καθημερινότητας μιας ολόκληρης χώρας.
Όπως φάνηκε και από την προσέγγιση… καθυστέρησης, που υιοθέτησε η Κυβέρνηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, μεταθέτοντας τις σχετικές αποφάσεις για την Κυριακή, και αφού πρώτα θα έχει αποφανθεί περί της συνταγματικότητας της ρύθμισης, ειδική επιτροπή που συστήθηκε, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να εξαντλήσει τα περιθώρια, προκειμένου να κερδίσει πολιτικό χρόνο.
Με αντιπρόεδρο και αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών έναν διαπρεπή συνταγματολόγο, θα ήταν επιεικώς αφελές να πιστέψει κανείς ότι η Κυβέρνηση κατάλαβε… μόλις προχθές ότι το Σύνταγμα της απαγορεύει να κάνει το παραμικρό στον στενό δημόσιο τομέα.
Η επίκληση των αμφιβολιών περί της αντισυνταγματικότητας της εργασιακής εφεδρείας λοιπόν, έχει τη χρηστικότητά της απέναντι στην τρόικα, αλλά και σε σχέση με το πώς εισπράττει η ελληνική κοινωνία τα διαδραματιζόμενα.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια από τις τελευταίες «μεγάλες μπλόφες» του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί τηστρατηγική επιδίωξη να αμβλυνθεί η οργή της κοινωνίας. Και να εμφανιστεί ως Κυβέρνηση ως επιχειρούσα να «διαπραγματευτεί» με την τρόικα καλύτερους όρους.

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs