Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ή αυτοί ή εμείς


του Mind the Gap
Θα σου πω τη μοίρα σου, συνάνθρωπε μου, εσένα που τα κωφάλαλα κανάλια τους σε αποκαλούν σιωπηλή πλειοψηφία, εσένα που τα κόμματά τους σε αποκαλούν υποτιμητικά απολίτικο όχλο. Εσένα – εμένα – των παιδιών μας, που φαντάζαμε τόσο διαφορετικοί όσο στεκόμασταν ο ένας απέναντι στον άλλο και τόσο ίδιοι όταν στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο …..
Θα σε πω τα μέλλοντα σου, χωρίς να με ασημώσεις γιατί δε θα σου πω κάτι που δεν ξέρεις ήδη. Θα σε πω τη μοίρα σου, γιατί η μοίρα δεν είναι στατική, είναι δυναμική και μπορείς να την αλλάξεις όταν την γνωρίζεις.
Διαβάζω το μέλλον σου, στην ανοιχτή σου παλάμη σου, καθώς μουντζώνεις με το ίδιο χέρι που τους ψήφιζες. Βλέπω το ριζικό σου στον πικρό καφέ της κηδείας, της πολυαγαπημένης ελευθερίας σου, που πέθανε στον ύπνο της από υπερβολική δόση αναβολής. Σε βλέπω, να εδώ είσαι, εδώ στο κέντρο, εδώ που σχηματίζεται μια καρδιά και μια σταγόνα αίμα. Μαζί είμαστε και είμαστε πολλοί. Κι αυτή η γραμμή, η γραμμή που μας χωρίζει, να εδώ σε αυτό το σημείο κόβεται και μας ενώνει. Και ο άσσος μπαστούνι, ένα αλαζονικό χαρτί μόνο του μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, τα πολλά. Ο άσσος, είναι οι λίγοι, αυτοί …. Αυτοί που κάθονται πάνω μας και μας πλακώνουν. Οι λίγοι που χρειάζονται τον θάνατο των πολλών για να ζήσουν. Αυτοί είναι οι λίγοι, οι ελάχιστοι και μεις οι πολλοί ….. Βλέπω το μέλλον …..
Αυτοί θα έχουν μόνο δικαιώματα, εσύ θα έχεις μόνο υποχρεώσεις.
Αυτοί θα αποφασίζουν, εσύ θα υπομένεις.
Αυτοί θα ζουν από τον κόπο σου, εσύ θα επιβιώνεις με κόπο.
Αυτοί θα χρεώνουν, εσύ θα πληρώνεις.
Αυτοί θα καταχρώνται, εσύ θα τιμωρείσαι.
Αυτοί θα μιλούν, εσύ θα φιμωθείς.
Αυτοί θα έχουν τα πάντα, εσύ θα τους ανήκεις.
Αυτοί θα γεννούν παιδιά, εσύ θα γεννάς σκλάβους.
Αυτοί θα είναι “αυτοί”, συ δεν θα είσαι “εσύ”.
Την ξέρεις την μοίρα σου γιατί έρχεται από το παρελθόν σου, από το δρόμο που τον δοκίμασες ήδη και σε έφερε ως εδώ, από τη μίζερη δύναμη της συνήθειας που σε έκανε να διαλέξεις να αποφασίζουν αυτοί τη μοίρα σου, πριν από σένα, για σένα, χωρίς εσένα. Τους ξέρεις και αυτούς, ξέρεις τα ονόματα τους και τις διευθύνσεις τους. Τους γνωρίζεις απ την όψη της υπεξαιρεμένης χλιδής τους και από την κόψη της απανθρωπιάς τους, της τρομερής. Τους γνωρίζεις καλά. Είναι σεσημασμένοι, τα δακτυλικά τους αποτυπώματα είναι ανεξίτηλα πάνω σε κάθε απόφαση που κονταίνει τη ζωή σου. Τους γνωρίζεις και τους θυμάσαι, ακόμη και αν μερικοί από αυτούς τώρα κρύβονται στην αφάνεια, όπως το θύμα του βιασμού δεν ξεχνά ποτέ το πρόσωπο του βιαστή του.
Αυτή είναι η μοίρα σου, η μοίρα μου, η μοίρα των παιδιών μας, αν δεν την αλλάξουμε τώρα. Μαζί, Εσύ που δεν είσαι Εγώ, αλλά που μπορούμε να γίνουμε “Εμείς”, οι πολλοί. Εμείς οι πολλοί ενάντια σε αυτούς τους λίγους. Δεν έχεις και δεν έχω άλλο δρόμο. Αυτοί θα στάξουν χωρίς κανένα δισταγμό το αίμα μας για να συνεχίσουν να ορίζουν τη μοίρα μας. Το έχουν αποδείξει ότι θα το κάνουν χωρίς κανένα έλεος. Αυτοί που τόσα χρόνια φούσκωναν με μαεστρία το “Εγώ” μας με οπαδισμούς, στο στημένο παιχνίδι τους, για να μην γίνουμε ποτέ “Εμείς”. Αυτοί που υπάρχουν μόνο χάρη σε “Εμένα” και “Εσένα”, αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν αν γίνουμε “Εμείς”. Αυτοί σου έχουν κηρύξει τον πόλεμο και σου ζητάνε γεμάτοι κυνισμό να χάσεις ειρηνικά.
Αυτοί ή εμείς λοιπόν, διάλεξε τη μοίρα σου. Θέλεις να παραμείνουμε μια πλειοψηφία από υποταγμένα “Εγώ”, σκλάβοι στο φέουδο τους,  ή θέλεις να ενωθούμε “Εμείς”, η πλειοψηφία των ελεύθερων “Εγώ”, σε μια αληθινή κοινωνία ισότητας. Θες να έχεις μέλλον ή θέλεις να έχεις μαύρη μοίρα.
Βλέπω το μέλλον σου, το μέλλον μου, το μέλλον των παιδιών μας και το βλέπεις και συ για αυτό και είσαι, είμαι, είμαστε στις πλατείες. Το βλέπεις και συ, που ακόμα διστάζεις, που φοβάσαι, που ανησυχείς, που νιώθεις ανασφαλής απέναντι στο άγνωστο και στις αλλαγές. Αν μοιρολατρίσεις τώρα θα μετατρέψεις το μέλλον σου σε βαρύ πεπρωμένο. Αν θέλεις μπορείς τώρα να αλλάξεις και να ορίσεις το μέλλον σου. Διάλεξε το μέλλον σου, διάλεξε το μέλλον των παιδιών σου. Μην φοβάσαι δεν έχεις τίποτα πια να χάσεις, αν σου έχει μείνει κάτι θα στο πάρουν και αυτό προσεχώς. Δοκίμασε να αποτινάξεις οριστικά αυτούς που σε εξοντώνουν από πάνω σου και κυρίως από μέσα σου.
Η αυτοί ή εμείς
Διάλεξε μέλλον …..
Mind the Gap

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs