Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το φάντασμα του Μιραμπό


Ονορέ-Γκαμπριέλ Μιραμπό 1749-1791
Τον κόμη Μιραμπό, αυτόν τον ευγενή που ανεδείχθη εκπρόσωπος της "τρίτης τάξης" στη συνέλευση πριν από τη Γαλλική Επανάσταση, θυμήθηκε η Βάσω Παπανδρέου για να στηλιτεύσει την πολιτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού. "Όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία". Έτερος κορυφαίος, ο Απ. Κακλαμάνης, φέρεται να είπε πως "οι προδότες οδηγούνται στο Γουδή".
Δεν ξέρουμε αν οι κορυφαίοι της τραγωδίας του ΠΑΣΟΚ θα περιοριστούν σε δηλώσεις αρνούμενοι ευθύνες για την κατάρρευση της κυβέρνησης και του κόμματός τους. Πάντως, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται ταχέως σε περίοδο που παραπέμπει στην προδικτατορική εμπειρία του κατατεμαχισμού των κεντρώων δυνάμεων. Άλλες εποχές, άλλα διακυβεύματα, άλλες εκβάσεις, βέβαια...
Το νέο στοιχείο είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ αμφισβητήθηκε ευθέως η ικανότητα του πρωθυπουργού να διευθύνει τις πολιτικές εξελίξεις. Το Μνημόνιο παράγει αφερεγγυότητες για τους εμπνευστές του. Η αμφισβήτηση αυτή συναντάται με την επίμονη και ειρηνική συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών στις πλατείες, αλλά και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, κυρίως στις ΔΕΚΟ, όπου καταγράφεται ρευστοποίηση της επιρροής των πράσινων κλαδικών.
Αντιμέτωπος με τον διπλό αναβρασμό, εσωκομματικά και στην κοινωνία, ο πρωθυπουργός καταφεύγει στη γνωστή πρακτική της μετάθεσης των αποφάσεων προσδοκώντας μήπως και κουραστούν οι πλατείες και συνθηκολογήσουν οι κομματικά ανήσυχοι.
Αρωγός σ' αυτόν τον σχεδιασμό απελπισίας έρχεται η τρόικα, η οποία, ίσως και για λόγους δικών της ανισορροπιών, φαίνεται διατεθειμένη να αναβάλει για το φθινόπωρο τις αποφάσεις που αφορούν το νέο δάνειο και το νέο Μνημόνιο, που, μέχρι χθες, μας πίεζαν να ληφθούν το αργότερο μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.
Όλα είναι ανοικτά, καθώς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραβίασαν την απαγορευμένη λέξη και ανακίνησαν θέμα πρόωρων εκλογών. Ο φετινός Ιούνιος μπορεί να αποδειχθεί ο θερμότερος του μεταπολιτευτικού κύκλου.

http://www.avgi.gr/
Bookmark and Share

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΜΙΡΑΜΠΟ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΡΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ!!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs