Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

''Εισβολή'' εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας


Επεισόδια σημειώθηκαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, για τις συνενώσεις σχολικών μονάδων, καθώς μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλε στο χώρο, άπλωσε πανό και φώναζε συνθήματα εναντίον των συνενώσεων και του ΔΝΤ.


Η σύσκεψη, μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και εκπροσώπων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διεκόπη για μερικά λεπτά, καθώς ορισμένοι δήμαρχοι αντέδρασαν έντονα εναντίον των εκπαιδευτικών.Κάποιοι, μάλιστα, ζήτησαν από τους εκπαιδευτικούς ''να κάνουν μαθήματα στα σχολεία και να φύγουν αμέσως από την αίθουσα''.
Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί δίπλωσαν το πανό, κάθισαν στις πρώτες θέσεις, παρακολουθώντας τους ομιλητές, τους οποίους διέκοπταν, αλλά η σύσκεψη συνεχίστηκε.
Ταυτόχρονα, η ΟΛΜΕ είχε κηρύξει τη Δευτέρα (28/02)4ωρες στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των καθηγητών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Να σημειωθεί πως η υπουργός ΠαιδείαςΆννα Διαμαντοπούλου, νωρίτερα, είχε αναπτύξει στους δημάρχους, όλες τις αλλαγές που συντελούνται ή θα συντελεστούν στα σχολεία, με έμφαση στο ψηφιακό σχολείο και το νέο λύκειο, το οποίο ευνοεί την ομαδική συνεργασία.
Αυτό το στόχο, άλλωστε, υπηρετούν και οι συνενώσεις των σχολικών μονάδων.
Η υπουργός τόνισε ότι ''κανένα Μνημόνιο δεν περιέχει αναφορά ή δέσμευση για τις συνενώσεις'', ενώ υπογράμμισε ότι στόχος είναι πρωτίστως η εξυπηρέτηση παιδαγωγικών κριτηρίων.
Ακόμα έκανε λόγο για σωστή αξιοποίηση σχολικών υποδομών, εκπαιδευτικού προσωπικού, εξάλειψη της διπλοβάρδιας κλπ.
Υπενθύμισε ότι από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει καρτέλα σχολείου, δηλαδή αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών, ωρών διδασκαλίας κλπ.
Η υπουργός ανέφερε πολλά παραδείγματα σχολείων, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και έχουν ελάχιστους μαθητές, τα οποία και θα συνενωθούν.
Καυτηρίασε την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στις μεταφορές μαθητών, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν το 2005 να είναι 105 εκατ. ευρώ το κόστος μεταφορών και τέσσεραχρόνια αργότερα να ανεβαίνει στα 260 εκατ. ευρώ.
Τόνισε ότι επίσης δεν είναι δυνατόν ορισμένοι δήμαρχοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, να αποφασίζουν να διακόπτουν τα μαθήματα των σχολείων για να βγάλουν τα παιδιά στους δρόμους.
Τα μαθήματα τα οποία χάνονται, εκτός των νομίμων αργιών θα αναπληρωθούν, τόνισε και πρόσθεσε ότι αναμένει τις προτάσεις των περιφερειακών διευθυντών για τους τρόπους αναπλήρωσης του διδακτικού χρόνου που χάνεται.
Η υπουργός μίλησε για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού, με τη διεξαγωγή των μαθητικών εκδρομών, μέσα στη χώρα και όχι στο εξωτερικό. Μέχρι σήμερα, το 48% των μαθητικών εκδρομών γίνονται εκτόςΕλλάδας.

http://www.cosmo.gr   
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs