Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

“Ελευθεροτυπία” όπως παλιά...*


Πολλοί από τους Έλληνες της «μετά το Πολυτεχνείο» Γενιάς, που επεδίωξαν να ασχοληθούν με τη δημοσιογραφία, είχαν στο μυαλό τους την «Ελευθεροτυπία». Το δημοσιογραφικό παιδί του Κίτσου Τεγόπουλου, που ξεχώριζε για την παρεμβατικότητά της, και στρίμωχνε την εξουσία, σε στιγμές που άλλα ΜΜΕ και σημαντικές εφημερίδες, επέλεγαν… να κοιτάξουν αλλού.
Μετά από μια έκρυθμη διαδρομή, που είχε τα σκαμπανεβάσματα και τις απώλειές της, η«Ελευθεροτυπία» του σήμερα, αρχίζει να θυμίζει εκείνο το «ατίθασο παιδί». Και η σημερινή επίθεσή της κατά του πολιτικού συστήματος, το επιβεβαιώνει.
«Ποιους ξέχασε η Εξεταστική», είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος, με φωτογραφίες των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, καθώς ακόμη της Ντόρας Μπακογιάννη και του Χάρη Παμπούκη. «Πως το μεγάλο σκάνδαλο της Siemens οδεύει προς απλή διοικητική ρύθμιση, ενώ το πόρισμα δεν εξηγεί πως πλούτισαν υπουργοί και πληρώθηκαν κόμματα», συνεχίζουν οι βολές από την πρώτη σελίδα.
Στο εσωτερικό δισέλιδο, το οποίο υπογράφει η Αριστέα Μπουγάτσου, γίνεται λόγια για «έγκλημα διαρκείας, χωρίς ενόχους και τιμωρία», και η κριτική που αναπτύσσεται αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος, χωρίς να εξαιρούνται των βελών, μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας.
Η επιστροφή της «Ελευθεροτυπίας» στα χρόνια της δημιουργικής κριτικής και της παρεμβατικής δημοσιογραφίας, έχει καταστεί περισσότερο ορατή τους τελευταίους μήνες, και ειδικότερα μετά την ανάληψη της διεύθυνσης της εφημερίδας από την Κύρα Αδάμ, που φαίνεται ότι κατάφερε να βρει την απαιτούμενη ισορροπία μεταξύ των συντακτών και της ιδιοκτησίας.

*Ο τίτλος είναι δικός μας
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs