Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ο Παπανδρέου στο “Αλ Τσαντίρι”


Του Χάρη Παυλίδη

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δίστασε να πάρει την απόφαση και να εμφανισθεί στο σατιρικό talk show του Τζον Στιούαρτ. Μεταξύ μας δεν πρέπει να προβληματίστηκε ιδιαίτερα. Ενδεχομένως κάποιους συντηρητικούς κύκλους να ξάφνιασε η εμφάνισή του, αλλά η επιλογή του Μπάρακ Ομπάμα απεδείχθη σωστή τόσο πολιτικά όσο και επικοινωνιακά. Σημειωτέον ότι ο παρουσιαστής δεν θεωρείται φίλα προσκείμενος στους Δημοκρατικούς και αυτό το γεγονός προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην απόφαση του Αμερικανού Προέδρου.
Μπορεί για τον μέσο τηλεθεατή της πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμης να είναι συνηθισμένο. Και είναι αν σκεφθεί κανείς ότι, αρκετές φορές οι ηγέτες του ή τέλος πάντων μερικοί εξ αυτών να έχουν εμφανισθεί σε νυχτερινά talk shows. Δεν είναι όμως, και φαντάζομαι ότι δεν θα είναι τα προσεχή τουλάχιστον χρόνια, συνηθισμένο για τους Έλληνες.
Κάποιοι θα πουν ότι είναι θέμα κουλτούρας. Μπορεί να έχουν δίκιο. Είναι όμως βέβαιο ότι κατά κύριο λόγο οφείλεται στην έλλειψη χιούμορ των εκάστοτε ηγετών, της κατά τα άλλα… πολιτισμένης χώρας μας. Έλλειψη αυτοσαρκασμού και πλεόνασμα σοβαροφάνειας είναι οι κυριότεροι λόγοι που οι τηλεοπτικές τους εμφανίσεις περιορίζονται σε… debate με συντονιστή τον Πεταλωτή, προκαλώντας στην καλύτερη περίπτωση χασμουρητά.
Αν τολμούσε ο Γιώργος Παπανδρέου να εμφανισθεί στο «Αλ Τσαντίρι» και να αντιμετωπίσει με χιούμορ τη σκληρή σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου, ίσως και να είχε καταφέρει να πετύχει πολλά περισσότερα απ’ όσα υπολόγιζε ότι θα κερδίσει στη διακαναλική σούπα. Ποτέ όμως δεν είναι αργά…

http://www.statesmen.gr/
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs