Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Προσφορά για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από Εθνική και Eurobank βλέπει η Unicredit

μετά την απόσυρση της προσφοράς από την τράπεζα Πειραιώς.




Απέσυρε την πρότασή της για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας και το Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Τράπεζα Πειραιώς. "Δυόμιση μήνες μετά την...εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της, διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος", δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής CEO της Πειραιώς Στ. Λεκκάκος.
Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που υπέβαλε προς την κυβέρνηση η Τράπεζα Πειραιώς, στα μέσα Ιουλίου ήταν ύψους 701 εκατ. ευρώ σε μετρητά για την απόκτηση του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του 77% της ATE Bank.
Ο όμιλος της Τραπέζας Πειραιώς είχε ανοίξει έτσι το χορό των αναμενόμενων συγχωνεύσεων και εξαγορών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα το οποίο επιθυμούν διακαώς τόσο η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και το ΔΝΤ και η ΕΕ. με στόχο την ισχυροποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με δεδομένη την αρνητική συγκυρία.
Από τον Ιούλιο μεσολάβησαν πολλά. Η Κυβέρνηση προέβη άμεσα σε αναζήτηση συμβούλων για την αποτίμηση της προτεινόμενης προσφοράς αλλά και τις επικείμενες ανακατατάηεις στις τράπεζες, καταλήγοντας στις Deutsche Bank AG ( London),HSBC και Lazard Freres SAS ως συμβούλους για τις στρατηγικές επιλογές του όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα, ενώ εν τω μεταξύ και οι τράπεζες πέρασαν stress tests και προετοιμάζονται για το δεύτερο το οποίο όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί περί τα τέλη τους έτους και θα είναι πολύ αυστηρότερο από το πρώτο. Η Πειραιώς είχε συμβούλους τις BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs International και UBS Investment Bank
Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, στην απόφαση της απόσυρσης της προσφοράς, βάρυναν και οι αναμενόμενες χρονοβόρες λόγω πολυπλοκότητας, εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα, η οποία σημειωτέον είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που κόπηκε στο Stress Test, για την οποία όπως όλα δείχνουν δρομολογείται σχέδιο ευρύτατης αναδιάρθρωσης από τον κύριο μέτοχο που δεν είναι άλλος από το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να εξυγιανθεί. Το οποιοδήποτε σχέδιο όμως χρειάζεται και την "σύμφωνη" γνώμη της Κομμισιόν καθώς είναι επιφυλακτική όσον αφορά την δέσμευση κρατικών πόρων.
Εξ άλλου το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και οι τράπεζες περιμένουν την δημοσιοποίηση των προτάσεων των Συμβούλων που εκτιμάται πως θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου.
«Για την Πειραιώς θα ήταν πάντα μία δύσκολη εξαγορά, καθώς θα χρειαζόταν να αντλήσει κεφάλαια για να το κάνει, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα ήταν ιδανικό», δήλωσε η Tania Gold, αναλυτής στην Unicredit. «Δεν θα απέκλεια η Εθνική ή η Eurobank να καταθέσουν προσφορά για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς και οι δύο κατέχουν ήδη ποσοστά (στο ίδρυμα)», πρόσθεσε.
Αναλυτές λένε ότι το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στις κινήσεις της κυβέρνησης.
«Η αγορά περιμένει τώρα η κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά τις κρατικές συμμετοχές στις τράπεζες», είπε ο Νίκος Κοσκολέτος, αναλυτής στην Eurobank Equities.


 http://greece-salonika.blogspot.com
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs