Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Σε αργία ο Ψωμιάδης- "Θα πολεμήσω την απόφαση μέχρι τον Άρειο Πάγο"


psomiadis-panagiotis
Σε αργία τέθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την χθεσινή καταδικαστική απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης. Προσωρινά χρέη Περιφερειάρχη αναλαμβάνει ο αδελφός του κ. Ψωμιάδη, Διονύσιος. Ο κ. Ψωμιάδης πάντως δεν εκπίπτει του αξιώματος, προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και καταγγέλει τους πολιτικούς του αντιπάλους για υπόγειες μεθοδεύσεις για να πληγεί η πολιτική του σταδιοδρομία. 
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο έγινε με βάση καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ο Π.Ψωμιάδης κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για την απόφασή του να μείωσει χρηματικό πρόστιμο, από 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που είχε επιβληθεί σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος με την μέθοδο του αποχρωματισμού πουλούσε πετρέλαιο θέρμανσης για κίνησης.
Όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι ο κ. Ψωμιάδης δεν εκπίπτει του αξιώματος του μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος. Εάν και ο Άρειος Πάγος καταδικάσει τον Περιφερειάρχη, τότε ο συνδυασμός του στην Κεντρική Μακεδονία συνέρχεται για εκλέξει νέο Περιφερειάρχη. Μέχρι τότε, χρέη Περιφερειάρχη εκτελεί ο αδελφός του Διονύσιος Ψωμιάδης.
Ο κ. Ψωμιάδης αρνείται ότι έπραξε αδίκημα. Ο ίδιος έλεγε σε συνεργάτες του, λίγο πριν την απόφαση του Εφετείου ότι "αν με καταδικάσουν θα γίνω ήρωας". Αναφερόμενος στην υπόθεση με το "ψαλίδισμα" του προστίμου στον ιδιοκτήτη πρατηρίου έλεγε ότι "εγώ δεν κλείνω εταιρείες και δεν εξοντώνω ανθρώπους". Τόνιζε δε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του μείωνε τα πρόστιμα και ότι "αποδεδειγμένα δεν είχε κανένα δόλο". "Έπραξα όπως η κυβέρνηση με την διαδικασία της περαίωσης", έλεγε σε συνεργάτες του.
Πάντως η καταδικαστική απόφαση φέρενι "πονοκέφαλο" και στην ΝΔ. Είναι γνωστό ότ ο Αντώνης Σαμαράς είχε επικρίνει την απόφαση Ψωμιάδη να διορίσει τον αδελφό του αναπληρωτή. Ο αρχηγός της ΝΔ τον είχε επικρίνει για "οικογενειοκρατία". Σύμφωνα με πληροφορίες του INSIDER, η ΝΔ πρόκειται δημόσια να πάρει θέση στο ζήτημα που προέκυψε. Το "άδειασμα" από την Συγγρού σχολιάζε με παράπονο ο ίδιος ο κ. Ψωμιάδης.

1 σχόλιο:

  1. Ρε παιδιά, άμα είναι για λίγα, δεν πειράζει...

    http://anthropako.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.