Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ακούγεται σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (και το αντίστροφο)


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ακούγεται σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (και το αντίστροφο)
Το ζούμε και αυτό. Να μιλά ο πρόεδρος του ΣΕΒ σαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά σαν τον πρόεδρο του ΣΕΒ.

Γράφει: Φέντια Δημόπουλος
Έχοντας αφανίσει εξολοκλήρου τις μικρομεσαίες εταιρίες και την μεσαία τάξη εν γένει, έχοντας  καταστρατηγήσει οποιοδήποτε εργασιακό κεκτημένο και καταπατήσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, ήρθε η ώρα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος να μιλά σαν… ΣΥΡΙΖαίος!
Βλέποντας πως η βιομηχανία και η βιομηχανική παραγωγή τελικά δεν έχει τίποτα να κερδίσει από τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας και συνειδητοποιώντας πως θίγονται άμεσα τα ίδια του τα συμφέροντα, ο πρόεδρος των βιομηχάνων διαπίστωσε πως «η μνημονιακή συνταγή δεν προσφέρει πια λύσεις. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν το χρειάζεται πλέον η χώρα μας και δεν δίνει προοπτική στον λαό μας». Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως η πολυπόθητη ανάπτυξη στην βιομηχανία δεν έχει έρθει.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, ο πρόεδρος του συνδέσμου επεσήμανε  πως «το μονότονο πλέον θρίλερ των ανά τρίμηνο διαπραγματεύσεων με την τρόικα για να πάρουμε τη δόση μας, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Έχουμε βρει στα δανεικά των εταίρων μας ένα σωσίβιο για να μη βουλιάξουμε –αλλά κοντεύουμε να ξεχάσουμε να κολυμπάμε».

"Είμαστε όμηροι του Μνημονίου"
Μιλώντας ακόμα και για «ομηρία» ο κ.Δασκαλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι υποτιμητικό για το πολιτικό μας σύστημα, αδιέξοδο για την οικονομία μας, ταπεινωτικό για την πατρίδα μας. Μετά από τέσσερα πέτρινα χρόνια, με βαρύτατο οικονομικό και ακόμα οδυνηρότερο κοινωνικό κόστος, πετύχαμε να θέσουμε υπό σχετικό έλεγχο τη δημοσιονομική μας κρίση, παρά ταύτα, όμως, παραμένουμε ουσιαστικά εμείς όμηροι και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας παγιδευμένοι σε ένα πρόγραμμα που:
• Μειώνει συνεχώς το εισόδημα και αυξάνει διαρκώς τους φόρους, διαιωνίζοντας έτσι την ύφεση.
• Αντιμετωπίζει τις δημόσιες επενδύσεις ως δημοσιονομικό και όχι ως αναπτυξιακό εργαλείο.
• Συρρικνώνει το τραπεζικό σύστημα και το καθιστά αδύναμο να στηρίξει την ανάπτυξη.
• Οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία σε κατάρρευση, αφήνοντας τους ασθενέστερους χωρίς δίχτυ προστασίας.

Αμφισβήτηση ακόμα και του πρωτογενούς πλεονάσματος
Όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Δασκαλόπουλος υποβάθμισε ακόμα και τη σημασία της επίτευξης «ενός μικρού έστω πρωτογενούς πλεονάσματος» όπως είπε.   «Ακόμα κι αν επικυρωθεί τον Απρίλιο από τη EUROSTAT, θα είναι βασισμένο στη δημοσιονομική συμπίεση και τη μείωση του βιοτικού μας επίπεδου, ενώ η οικονομία μας παραμένει ελλειμματική» συμπλήρωσε.
Όλα αυτά βέβαια ήρθαν ύστερα από μια τετραετία κατά την οποία ο κ.Δασκαλόπουλος και οι υπόλοιποι βιομήχανοι δεν έφεραν καμία αντίρρηση σε κανέναν αντεργατικό μέτρο ψήφιζε η κυβέρνηση. Φαίνεται όμως πως έχει και ο καιρός γυρίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.