Δύο ενδεκάδες – όχι ποδοσφαιρικές – συγκρούονται για το Χρυσόμαλλο Δέρας του Αγγελιοσήμου, του πόρου των δημοσιογραφικών ταμείων ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, που ως γνωστόν αντικαθιστά την εργοδοτική εισφορά, των ΜΜΕ.
Στη σύγκρουση αυτή υποψήφιο θύμα είναι ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ δημοσιογράφος Κώστας Τσουπαρόπουλος, τον οποίο μία αόρατη και αδιαφανής «τρικομματική επιτροπή» θέλει να τον εκπαραθυρώσει λίγους μόλις μήνες πριν λήξει η θητεία του, ίσως επειδή φέρνει αντιστάσεις στην κατάργηση του Αγγελιοσήμου.
Η πρώτη ενδεκάδα αποτελείται από εκπροσώπους ισάριθμων πολυεθνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ως αντάλλαγμα για την από μέρους τους προώθηση επενδύσεων ζήτησαν από τον υπουργό ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη να μειώσει την τιμή του ρεύματος που τους παρέχεται, καθώς και την κατάργηση του Αγγελιοσήμου. Η ένδεια των επενδύσεων και με την ανεργία να τείνει στο 30 %, στο τέλος του χρόνου, δημιουργεί φόβους ότι οι κυβερνητικές αντιστάσεις θα είναι για την τιμή των όπλων. Η δεύτερη ενδεκάδα συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Κ. Τσουπαρόπουλου και αποτελείται από έντεκα νυν και πρώην προέδρους των δημοσιογραφικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, οι οποίοι ανήκουν ιδεολογικά σε όλο το φάσμα της Βουλής, πλην Χρυσής Αυγής. Οι «έντεκα» έχουν ζητήσει με επιστολή τους συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά για να επιβεβαιώσει ο ίδιος τη διατήρηση του Αγγελιοσήμου καθώς φήμες και πληροφορίες – μαζί με τις έντεκα πολυεθνικές – μιλούν για κατάργησή του.
Για την πρώτη ενδεκάδα ανέλαβε να κλείσει το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό ο κ. Χατζηδάκης. Για την δεύτερη ο κ. Σίμος Κεδίκογλου.
Απάντηση στους δημοσιογράφους δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Αντ’ αυτής και κατά σύμπτωση κυβερνητικό στέλεχος είπε τηλεφωνικά στον Κ. Τσουπαρόπουλο ότι «Η τρικομματική επιτροπή αποφάσισε την αλλαγή της Διοίκησης του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ». Προφανώς το στέλεχος εννοούσε κάποιους αόρατους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που κυριολεκτικά μοιράζουν διοικήσεις σε Δημόσιους Οργανισμούς, με κατανομές ανάλογες με τη δύναμη των κομμάτων.
Στην κατανομή αυτή φαίνεται ότι «δεν χωρά» ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, που ανέλαβε με τριετή θητεία τη διοίκηση του ταμείου τον Σεπτέμβριο του 2010 μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες και έγκριση της Βουλής. Ο πρόεδρος δεν έκρυψε ποτέ από τους συναδέλφους του ότι ιδεολογικά ανήκει στην Αριστερά. Για πιθανός διάδοχός του προαλείφεται λένε οι πληροφορίες, η δημοσιογράφος κ. Γιώτα Αντωνοπούλου. Οι κατανομές της «τρικομματικής» την τοποθετούν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.