Έσπευσαν να κανουν αναλύσεις για την Κύπρο, ώστε να δικαιολογήσουν τη... λατρεία τους για τα μνημόνια. Και τη δική τους αδυναμία για να εξηγήσουν το πώς οι χώρες, η μία μετά την άλλη, οδηγούνται σε βαθιά και καταστροφική κρίση…
Όσοι λοιπόν άφησαν έναν χαιρέκακο αναστεναγμό ανακούφισης για το ότι ο «κομμουνιστής» Χριστόφιας, αν και… ΜΟΣΧΑναθρεμμένος δεν κατάφερε, λέει, να πείσει τον Βλαδίμηρο να τον στηρίξει, κατά βάθος ήθελαν να δικαιολογήσουν τη δική τους επιλογή να υποστηρίξουν τις μνημονιακές πολιτικές.
Αυτές τις πολιτικές, που υπερασπίζονται την παράδοση της εθνικής ανεξαρτησίας σε ξένους, που παραδίδουν ολόκληρους λαούς στη σκληρή κατοχή από τα αδηφάγα χρηματοοικονομικά κέντρα, που έχουν εγκαθιδρύσει τη δικτατορία των κεφαλαιοκρατών και αδιαφορούν για τη δημοκρατία των πολιτών.
Η περίπτωση της Κύπρου, ωστόσο, αγαπητοί μου «μνημονιολάγνοι», έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, απ’ ότι η περίπτωση της Ελλάδας.
Πρώτον, οδηγήθηκε σε ανάγκη δανεισμού, έπειτα από το λουκούλλειο φαγοπότι των Ελλαδιτών στο τραπεζικό της σύστημα.
Δεύτερον, οι «κομμουνιστές» του Δημήτρη Χριστόφια διαπραγματεύτηκαν σκληρά με τους τροικανούς, δεν παραδόθηκαν μέσα σε λίγες μέρες, ούτε με μεθόδους των δύο Γιώργηδων (Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, για να μην ξεχνιώμαστε), που τα έδωσαν όλα, χωρίς έστω να προσπαθήσουν να διαφυλάξουν την ανεξαρτησία μας και την αξιοπρέπειά μας.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Λευκωσία αντιτάχθηκε και πέτυχε να μη δεσμευτεί από το μνημόνιο το «Ταμείο Υδρογονανθράκων»,όπου θα συρρέουν τα κέρδη από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου (στα θαλάσσια οικόπεδα), ή του πετρελαίου, εάν βρεθεί στο μέλλον.
Επίσης, πέτυχε προσωρινή μείωση της ΑΤΑ που δίνεται στους εργαζόμενους, ενώ ούτε διανοήθηκε να συζητήσει με τους γραφειοκράτες τύπου Τόμσεν για περικοπές στο 13ο μισθό.
Τρίτον, η Μόσχα έχει τεράστια συμφέροντα στη μεγαλόνησο, αλλά ο Βλαδίμηρος και οι συν αυτώ δεν πετάνε στα σύννεφα, ούτε αποτελούν τους καλούς Σαμαρείτες…
Θέλουν να διατηρήσουν την επιρροή τους στη Λευκωσία, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι μία «επιθετική κίνηση» για ανάμειξη στα εσωτερικά ενός κράτους-μέλους της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα τώρα που οι πανίσχυροι μανατζαραίοι της Gazprom έχουν ανοικτή κόντρα με τους αμερικανόφιλους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, θα έδινε όπλα στον αντίπαλο…
Πολύ περισσότερο όταν οι ενεργειακοί κολοσσοί της Ρωσίας δεν έχουν εξασφαλίσει –ακόμη- τη συμμετοχή τους στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στα κυπριακά οικόπεδα.
Όσο για τις αιχμές περί «προδοσίας των κομμουνιστών» και περί «ανόητων τοποθετήσεων», καλό είναι να ηρεμήσουν οι «μνημονολάγνοι κομμουνιστοφάγοι». Τα είπε όλα ο ίδιος ο Χριστόφιας: «Εάν δεν γινόταν η ληστεία των τραπεζών, δεν θα υπήρχε θέμα ένταξης της Κύπρου στον Μηχανισμό Στήριξης και θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα με τη λήψη κάποιων διαρθρωτικών μέτρων».
Είπε ακόμη ο ΜΟΣΧΑναθρεμμένος: Η κρίση είναι παγκόσμια και είναι δύσκολο να εφαρμοστεί αναπτυξιακή πολιτική. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «υπάρχουν δυνάμεις, που θέλουν να επιβάλουν νεοφιλελεύθερες λύσεις».
Αυτές τις πολιτικές, κύριοι, θέλετε να υπερασπιστείτε, γι’ αυτό δε βλέπετε «Ρωσικούς Δράκους» στο παραμύθι της Κύπρου. Και ναι! Μόσχα και Πεκίνο μας πρότειναν βοήθεια. Αλλά εκείνοι που τους εξυμνείτε την αρνήθηκαν, διότι δεν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν τηνκαταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική, που κάνει πλουσιότερους τους Γερμανούς και φτωχότερους τους Έλληνες.
Και κάτι ακόμη: Ευθύνες θα ζητήσει ο ελληνικός λαός από όσους δήλωσαν πίστη και υπερασπίστηκαν ακόμη και με ψεύδη τη λεγόμενη «ευρωπαϊκή πορεία», που στην ουσία ήταν η εφαρμογή του ακραίου νεοφιλελεύθερου μοντέλου στην Ευρώπη. Κι αυτό το μοντέλο, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν μπορεί να «χτίσει» μία παραγωγική Οικονομία για τους πολλούς.
Το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία σας είναι αμύθητα πλούτη για ελάχιστους και απέραντη φτώχεια για τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας.
Αυτό τουλάχιστον μπορείτε να το καταλάβετε;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.