Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Θέατρο (πολιτικών) σκιών



thumb
Του Δημήτρη Μυ
Στο... σεντόνι της προεκλογικής «αντιπαράθεσης» παρακολουθούμε ήδη τις... ομηρικές μάχες που δίνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπας και μαζέψουν κανένα ψηφαλάκι. Ο κόσμος, με τη... βοήθεια και των ΜΜΕ παρακολουθεί τις σκιές στον μπερντέ... κι όσο παρακολουθεί τόσο κατανοεί πως πρόκειται για εσωκομματική διαμάχη, καθώς τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν έχουν τίποτε άλλο να μοιράσουν παρά μόνο τις καρέκλες του μετεκλογικού νέου συνασπισμού τους (για χάρη της πατρίδας, βεβαίως, βεβαίως...)
Ετσι, λοιπόν, ακούμε τον Ραγκούση να την πέφτει στο Βορίδη, τον εκπρόσωπο της ΝΔ να μαλώνει τον Χρυσοχοίδη, την Γεννηματά να τα βάζει με το Σαμαρά και την εμμονή του στην αυτοδυναμία,... Ά βλέπουμε και τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό να δυσφορεί με τη Βάσω Παπανδρέου για την εκτίμηση της ότι η διετία Παπανδρέου στην κυβέρνηση αποτέλειωσε τη χώρα. Είδαμε επίσης και την επιστροφή του Γκιουλέκα στο μαντρί!
Παράλληλα με τα παραπάνω «ενδιαφέροντα» ομολογουμένως, τρέχουν και κάποιες ακόμη ειδήσεις με τις οποίες τα κόμματα «εξουσίας» δεν ασχολούνται, προφανώς γιατί δεν έχουν να πουν τίποτε διαφορετικό το ένα από το άλλο
Είδηση πρώτη: Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 5% το 2012 και παραμονή της ανεργίας σε ανοδική τροχιά, με ηπιότερο ρυθμό απ' ότι πέρυσι, στην περιοχή του 20% εκτιμά το ΙOBE στην τριμηνιαία έκθεσή του. Επίσης, αναφέρει ότι η αναθεώρηση του φετινού προϋπολογισμού θεωρείται επιβεβλημένη λόγω της δυστοκίας στη συλλογή εσόδων και της μεγάλης ύφεσης. «Η ταχύτατα φθίνουσα εγχώρια ζήτηση κατά τους τελευταίους μήνες του 2011, που προήλθε από τις διαδοχικές δέσμες δημοσιονομικών μέτρων και την αύξηση της ανεργίας, θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται, τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο του 2012, αποτελώντας τον κύριο παράγοντα διαμόρφωσης των τάσεων στην ελληνική οικονομία», επισημαίνεται στην έκθεση του ΙΟΒΕ.
Είδηση δεύτερη: Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας την Κυριακή στο Mega, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ενός νέου γύρου μειώσεων στις συντάξεις μετά τις εκλογές, ενώ δεδομένες θεωρούνται οι περικοπές στο εφάπαξ. Όπως παραδέχτηκε ο αρμόδιος υπουργός το ασφαλιστικό σύστημα δοκιμάζεται από την καθίζηση των εσόδων, την «έκρηξη» των οφειλών προς τα Ταμεία, την εισφοροδιαφυγή και βεβαίως το «κούρεμα» από το PSI, από το οποίο οι ζημίες ανήλθαν σε 12 δισ. ευρώ περίπου.
Είδηση τρίτη:Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η «μαύρη τρύπα» των Ταμείων θα διαμορφωθεί εφέτος περί τα 9 δισ. Ευρώ. Η αύξηση της ανεργίας στο 24% περίπου (1,2 εκατ. άτομα) έως τα τέλη του έτους, θα ζημιώσει το ασφαλιστικό σύστημα κατά 6 δισ. ευρώ.
Είδηση Τέταρτη: Ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Πέτερ Μπόφινγκερ, σε συνέντευξή του, στο τεύχος της αυστριακής μηνιαίας οικονομικής επιθεώρησης «Γκεβίν», που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη προβλέπει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έως το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ο κ. Μπόφινγκερ, με την πραγματοποιηθείσα διαγραφή χρέους, το ελληνικό δημόσιο χρέος μειώθηκε μόνον στο 157% του ΑΕΠ, από 162% του ΑΕΠ, προηγουμένως. Κατά την άποψή του, η Ελλάδα θα έπρεπε να μειώσει τώρα -και όχι το 2020- το δημόσιο χρέος στο 120% του ΑΕΠ.
...Καθώς περί όλων τούτων οι σκιές στο μπερντέ εμφανίζονται ως πάπιες... «σημαδέψτε τες». Με φούμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.