Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Έλληνες φοιτητές γιούχαραν τον Τόμσεν στο LSE - Βίντεο


Δείτε πώς αντέδρασαν φοιτητές στα όσα είπε ο επικεφαλής της τρόικας Π. Τόμσεν για την Ελλάδα στο London School of Economics 


Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε, ο επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο London School of Economics, με θέμα την Ελλάδα και τη συνταγή που ακολούθησε η τρόικα.
Τα μέτρα ήταν πολύ αυστηρά -απαγορεύονταν τα σακίδια και η αίθουσα, όπου θα γινόταν η εκδήλωση έγινε γνωστή λίγο πριν ξεκινήσει- ωστόσο Έλληνες φοιτητές κατάφεραν να μπουν και να τον αποδοκιμάσουν.


Ένας φοιτητής του φώναξε ότι "το ελληνικό χρέος έχει εκτοξευθεί", ενώ αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο κ. Τόμσεν άκουσε αρκετούς φοιτητές να τον γιουχάρουν. Έξω από την αίθουσα, είχε αναρτηθεί πανό κατά των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.
Τόμσεν: "Έλληνες, ξεπεράστε το ταμπού των απολύσεων"
"Η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει τα ταμπού των απολύσεων στο Δημόσιο και της κατάργησης δημόσιων οργανισμών", δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.
Ο κ. Τόμσεν σημείωσε ότι "η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τα ταμπού της. Έως τώρα υπάρχει ένα ταμπού για την υποχρεωτική απόλυση υπαλλήλων στο Δημόσιο, όπου θεωρείται ένας υπερστελεχωμένος τομέας. Υπάρχει ακόμα ένα ταμπού για την κατάργηση οργανισμών που δεν χρειάζονται πλέον".
Σημείωσε ακόμη, ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για αυξήσεις φόρων ή οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, υπογραμμίζοντας πάντως, ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από χώρες όπως Πορτογαλία και Ισπανία, επομένως δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση το υψηλό ποσοστό ανεργίας.
"Μετά τις εκλογές δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει με σταθερό ρυθμό τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος και παράλληλα να προωθήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις",  πρόσθεσε.
Εκτίμησε ότι η χώρα χρειάζεται ακόμα μια δημοσιονομική προσαρμογή ύψους 6 με 7% του ΑΕΠ, προσθέτοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι η επιτάχυνση της εσωτερικής υποτίμησης.
Επίσης, σημείωσε ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα θα διαρκέσει ακόμα τουλάχιστον μια δεκαετία έως ότου η χώρα ξαναγίνει ανταγωνιστική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.