Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ακόμα δύο επιστολές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Αντωνίου και Κεφαλίδου κονταίνουν τον Γιώργο στους "150"


Άλλα δύο μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η Τώνια Αντωνίου και η Χαρά Κεφαλίδου δήλωσαν ότι διαφωνούν με το δημοψήφισμα και τάσσονται υπέρ της συνεργασίας  των πολιτικών δυνάμεων για την έξοδο από την κρίση.
«Μοναδική λύση παραμένει η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων» δήλωσε η Τόνια Αντωνίου, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός αναφορικά με τη νέα δανειακή σύμβαση. «Μένω στις απόψεις που είχα καταθέσει πριν από αρκετό διάστημα και είχα καλέσει το πολιτικό σύστημα να αναλάβει την ιστορική του ευθύνη για εθνική συνεννόηση. Αυτά τα θέματα ξεπερνούν τις σχέσεις κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και χρειάζεται υπεύθυνη στάση» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτός ήταν ο λόγος που είχα ζητήσει και στη Βουλή όλο αυτό το πακέτο των μέτρων να ψηφιστεί από 180 βουλευτές … Το δημοψήφισμα δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα προβλήματα, αν δεν δημιουργεί και πρόσθετα … μοναδική λύση παραμένει η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων».
Καταλήγοντας διέψευσε τα σενάρια που κυριάρχησαν το μεσημέρι περί ανεξαρτητοποίησής της δηλώνοντας πως «όπως πάντα έχουμε την προτίμηση των σεναριογράφων».
Επιστολή της Κεφαλίδου στον Παπανδρέου
Κύριε Πρόεδρε,
 Η χθεσινή αιφνιδιαστική και αψυχολόγητη αναγγελία του δημοψηφίσματος με έχει κάνει να αμφιβάλλω για κάτι που μέχρι χθες θεωρούσα βέβαιο: ότι είμαι μέλος μιας ομάδας που πασχίζει να σώσει την πατρίδα από τη χρεοκοπία.
Η αναστάτωση που προκάλεσε η ενέργεια αυτή στην Ευρώπη και τον κόσμο
ολόκληρο, είναι απόδειξη ότι αναγγείλαμε ένα λάθος. Αν δεν το
σταματήσουμε αμέσως, ίσως αποδειχθεί μοιραίο λάθος.
 Μέχρι χθες πίστευα ότι ξέρουμε πού πάμε και τι κάνουμε. Θεωρούσα δεδομένο ότι σκοπεύουμε να τιμήσουμε το λόγο μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ζητώντας δημοψήφισμα τώρα, αρνούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και επιτείνουμε το πρόβλημα αξιοπιστίας της χώρας μας.
Τούτη την ώρα ο καθένας από εμάς έρχεται αντιμέτωπος με τη συνείδησή
του. Οφείλει να συναισθανθεί την κρισιμότητα της κατάστασης πέρα από
ιδεολογίες, κόμματα και προσωπικές εμμονές. Οι ηγέτες πρέπει να
αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και, αν χρειάζεται, να ενεργούν με
αυτοθυσία.
 Πιστεύω ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της μεγαλύτερης προσπάθειας στην σύγχρονη ιστορία μας.
Προτείνω συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, με κοινοβουλευτικά και μη μέλη, με τη στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου που θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ,  να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, και ενδιαφέρεται για την υπεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας. Ο στόχος μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας οφείλει να είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας, η σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας, και τελικά η διενέργεια εκλογών μόλις επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.
Τέλος, δεν μπορώ να στηρίξω μια επιλογή δημοψηφίσματος ως υπεκφυγή μιας κυβέρνησης που δείχνει απρόθυμη να κυβερνήσει και να αναλάβει την ευθύνη για την πορεία της χώρας από εδώ και στο εξής.
 Με τιμή
Χαρά Κεφαλίδου
«Στοιχειώδη συμφωνία» Παπανδρέου – Σαμαρά ζητεί ο Μ. Ανδρουλάκης
Τη μεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με στόχο να επιτευχθεί μια «στοιχειώδης δημοκρατική συμφωνία» ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ζητεί ως επιτακτική ανάγκη με κείμενό του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης, τασσσόμενος κατά του δημοψηφίσματος υπό τις παρούσες συνθήκες.

http://www.antinews.gr/2011/11/01/131013/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.