Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ν.Ρουμπινί: «Αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μέσα στο 2011»



«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη και πιθανότατα θα συμβεί μέσα στο 2011». Αυτό είναι το συμπέρασμα του γνωστού οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί, το οποίο δημοσιεύτηκε στην χθεσινή ανάλυση της Rubini Global Economics (RGE).
Σύμφωνα με την ανάλυση, μέσα στο 2011 θα γίνει μία προσφορά στους κατόχους ελληνικών ομολόγων σε ισοτιμία με τις αποδόσεις των πιο μακροπρόθεσμων τίτλων και χαμηλότερες της αγοράς. Θα είναι μια προληπτική και ελεγχόμενη κίνηση όπως σημειώνει ο Ρουμπινί.
Ο οικονομολόγος εκτιμά ότι πιθανές αιτίες για μια τέτοια εξέλιξη είναι οι αναμενόμενες περαιτέρω υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, λόγω του εκτροχιασμού των δημοσιονομικών της μεγεθών και των αυξημένων πιέσεων στον χρηματοοικονομικό της κλάδο.
Μία τέτοια διαδικασία θα υποστηριχθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF) μέσω ανταλλαγών χρέους, λύση που η RGE θεωρεί αποτελεσματική. Τονίζεται ωστόσο ότι μια αναδιάρθρωση τέτοιου τύπου, δεν αποτελεί υποκατάστατο για τις δομικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμα να προωθήσει η Ελλάδα για να τονώσει την ανάπτυξή της και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της στην Ευρωζώνη.

http://www.newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.