Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η ειρηνική επανάσταση λαού - ΣΥΡΙΖΑ




Χρήστου Δημήτρης

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι μοναδικό στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά. Ένα κόμμα που κατέβηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου με προίκα 4,6% να φτάνει στο 17% και να βρίσκεται δημοσκοπικά λίγο πριν από τις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου στο 30% και μάλιστα με τάση ανόδου, δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά. Μέσα σε ένα μήνα (!) ένας ορμητικός χείμαρρος γίνεται ποτάμι το οποίο παρασύρει όλες τις βρομιές και τα σκουπίδια της μεταπολίτευσης, του παρασιτισμού, την κλεπτοκρατίας, όπως αυτά δημιουργήθηκαν από το σάπιο πολιτικό σύστημα του δικομματισμού.

Όσο πιο πολύ απειλούν και εκβιάζουν τόσο πιο πολύ ο λαός πεισμώνει αντιδρά και αντιστέκεται. Θέλει την πατρίδα του πίσω και δέχεται να κάνει θυσίες δίκαια κατανεμημένες στον κάθε πολίτη. Θέλει την αξιοπρέπειά του, τη ζωή του, την υπερηφάνεια του. Τόσο απλό
ΜΕΣΑ σε ένα μήνα, ένα μικρό μαχητικό αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης εμπνέει την κοινωνία, που του ζητάει μάλιστα να κυβερνήσει για να απαλλάξει τον τόπο από τους εκπροσώπους της υποτέλειας, όλους εκείνους που προέταξαν την πολιτική τους επιβίωση και το ατομικό τους συμφέρον από την επιβίωση ενός ολόκληρου λαού. Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσονται ιστορικές στιγμές για την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο ολόκληρο, χωρίς υπερβολή, αφού μέχρι και ο πρέζιντεντ Ομπάμα ανησυχεί για τις συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ του κεφαλαίου, όλες οι νεοφιλελεύθερες ηγεμονίες και οι τσουρουφλισμένοι αντιπρόσωποί τους στην πατρίδα μας σκούζουν και απειλούν. Στρατός, αεροπορία, ναυτικό, βατραχάνθρωποι, όλα τα συστημικά κόμματα, ελληνικά και ευρωπαϊκά, έπεσαν πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξορκίσουν ένα “σατανικό” κατασκεύασμα που απειλεί τις μπίζνες που κάνουν βάζοντας τους λαούς στην πάντα. Αν δεν ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ., θα εξαφανιστούν από προσώπου γης όλοι οι Έλληνες, λένε!
ΠΛΗΝ όμως, όσο πιο πολύ απειλούν και εκβιάζουν τόσο πιο πολύ ο λαός πεισμώνει, αντιδρά και αντιστέκεται. Θέλει την πατρίδα του πίσω και δέχεται να κάνει θυσίες δίκαια κατανεμημένες στον κάθε πολίτη. Θέλει την αξιοπρέπειά του, τη ζωή του, την υπερηφάνειά του. Τόσο απλό.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ το βάρος που πρέπει να σηκώσουν τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι αυτού του κινήματος που σήμερα εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με πιάνει δέος. Αγωνιώ για την ικανότητα ενός μικρού μηχανισμού να καταφέρει κυριολεκτικά σε χρόνο “ντε τε” να γίνει κυβερνητική δύναμη για την ανασυγκρότηση του κατεστραμμένου ελληνικού κράτους. Όμως, εκατοντάδες πολίτες αφήνουν τον καναπέ και δηλώνουν εθελοντές σε αυτήν την τιτάνια προσπάθεια. Έχω δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα από ειδικευμένους επιστήμονες που μου ζήτησαν επαφή για να βοηθήσουν στον αντίστοιχο τομέα τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα άρτιο και ρεαλιστικό πρόγραμμα.
ΕΙΝΑΙ βέβαιο πως η αδιαλλαξία των Ευρωπαίων, ακόμα και σήμερα μετά την ανατροπή Σαρκοζί και το μήνυμα των ελληνικών εκλογών, έχει ημερομηνία λήξης τη 17η Ιουνίου. Προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται από τα ερείπια του Πασοκονουδού. Είναι βέβαιο πως υπερβάλουν για να πιέσουν και να περιορίσουν τις απαιτήσεις της νέας πολιτικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από αυτό του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς δεν υπάρχει.
Την προηγούμενη εβδομάδα απειλούσε τον ελληνικό λαό πως, αν ψηφίσει κόμματα που δεν δέχονται τις πολιτικές του Μνημονίου και τις δανειακές συμφωνίες, η χώρα μας θα εκδιωχθεί από το ευρώ και θα λιμοκτονήσει. Την Τετάρτη που μας πέρασε, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., επιτέθηκε στην κ. Μέρκελ λέγοντας: «Η Γερμανία διέθεσε (την Τετάρτη) ομόλογα ύψους 4,6 δισ. ευρώ με μηδενικό επιτόκιο - ρεκόρ. Την ίδια ώρα το κόστος δανεισμού για άλλες χώρες αυξάνεται κατακόρυφα. Αυτή η ανισορροπία είναι καταστροφική για την Ευρώπη”.
Η ΕΛΛΑΔΑ μετά τη 17η Ιουνίου είναι υποχρεωμένη να διαπραγματευτεί σκληρά. Και είναι βέβαιο πως Σαμαράς και Βενιζέλος είναι αδύνατον να το κάνουν υπηρετώντας τα εθνικά συμφέροντα, καθώς είναι πλέον όμηροι των πιστωτών. Είναι επίσης βέβαιο πως η διαπραγμάτευση για ένα κόμμα χωρίς κυβερνητική εμπειρία δεν θα είναι εύκολη. Όταν όμως αντιπροσωπεύεις ένα πλειοψηφικό ρεύμα του ελληνικού λαού, οφείλεις να σέβεσαι τις εντολές του, οφείλεις να καταφεύγεις στη γνώμη του ανά πάσα στιγμή και οφείλεις να αναλογίζεσαι πάντα πως δεν μπορείς να πάρεις ρίσκα περισσότερα από όσα δέχεται να επωμιστεί αυτός που σε τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Αυτή η πορεία δεν θα είναι εύκολη, αλλά μπορεί να γίνει δημιουργική μόνον αν όλοι αντιλαμβάνονται τους πραγματικούς συσχετισμούς δυνάμεων.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ λέμε συσχετισμούς, δεν εννοούμε να φοβόμαστε, αλλά να ξέρουμε πότε βγαίνουμε μπροστά και πότε κάνουμε συμβιβασμούς που δεν ακυρώνουν τις υποσχέσεις μας και τους μακροπρόθεσμους στόχους. Ένα παράδειγμα: Η επαναστατική Κούβα έχει στα εδάφη της μια αμερικανική βάση, το περιβόητο Γκουαντάναμο, με καθεστώς μόνιμης ενοικίασης από τη συμφωνία του 1934. Για τον Φιντέλ ποτέ αυτό δεν έγινε αιτία σύγκρουσης με έναν τόσο άγριο και δυνατό αντίπαλο. Φυσικά κανείς δεν τον χαρακτήρισε προδότη, καθώς πάνω από όλα ήταν τα συμφέροντα οικοδόμησης του νέου σοσιαλιστικού κράτους. Μόνοι εναντίον όλων δεν είναι γενναιότητα. Είναι απλώς επιπολαιότητα που άλλοι θα την πληρώσουν.
Ο ΛΑΟΣ τίμησε στον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική ενότητας της Αριστεράς που θέλει να αλλάξει τα πράγματα. Αυτή η ενότητα είναι εντολή. Εντολή αδιαπραγμάτευτη για όλους.
d.xristou@avgi.gr

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας είμαστε ευγενείς στο σχολιασμό.

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs