Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Και... ξαφνικά Πεπόνης - Μουζακίτης ξέχασαν τα ονόματα και δεν θα παραιτηθούν !


 
Οι δύο εισαγγελείς, Σπ. Μουζακίτης και Γρ. Πεπόνης,  οι οποίοι προσήλθαν για δεύτερη ημέρα στον Άρειο Πάγο και το γραφείο του εποπτεύοντα οικονομικού εισαγγελέα Νικόλα Παντελή, δεν έκαναν αναφορές τελικά σε συγκεκριμένα ονόματα μεγαλοοφειλετών, φοροφυγάδων ή άλλων υποθέσεων τις οποίες εξετάσαν αλλά σύμφωνα με νέες πληροφορίες περιορίστηκαν σε γενικές κρίσεις. Η υπόθεση εκτονώθηκε και οι δύο εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν θα παραιτηθούν. Το πόρισμα για τις καταγγελίες συντάσσεται και θα παραδοθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εντός της ημέρας.  Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί κατέθεσαν στον κ. Μακρή υπόμνημα δύο σελίδων, ενώ στον γραφείο του παρέμειναν λιγότερο από 15 λεπτά.  

Κατά την έξοδό τους από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου οι Πεπόνης και Μουζακίτης, δήλωσαν ότι «είμαστε εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος και παραμένουμε στις επάλξεις», ενώ διευκρίνισαν πως ότι ήταν να πουν το είπαν στο υπόμνημα τους που κατέθεσαν στον κ. Μακρή. 
Η βασική τους ένσταση αφορούσε τη ρύθμιση Βενιζέλου που έφθασε στα γραφεία τους στο ΣΔΟΕ την περασμένη Τρίτη, αργά το απόγευμα και την οποία θεωρούν ως απαρχή της απαξίωσης της δουλειάς τους και των διαδικασιών της έρευνας. 
Η ρύθμιση αυτή, που είχε ως άμεση συνέπεια την κατάργησή τους, αφού ανέθετε την αρμοδιότητα του οικονομικού εισαγγελέα σε ανώτατο εισαγγελικό επίπεδο, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λειτούργησε ως πυροκροτητής στις εξελίξεις, όπως αναφέρθηκε, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς την εξέλαβαν ως προσπάθεια απαξίωσής τους και παρεμπόδισής του έργου τους. 
Παράλληλα οι δύο εισαγγελείς μίλησαν και για άρνηση κρατικών υπηρεσιών να τους παράσχουν στοιχεία για την έρευνα συγκεκριμένων υποθέσεων ενώ φάνηκαν πρόθυμοι να αποκαλύψουν ονόματα και διευθύνσεις.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες κατά τη διάρκεια της δίωρης άτυπης ενημέρωσης που παρείχαν στο Ανώτατο Δικαστήριο  είχαν πει τα ονόματα ενώ ο Πεπόνης εξερχόμενος του Αρείου Πάγου σε σχετική ερώτηση απάντησε«Μακάρι να μας ζητήσουν ονόματα». 

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο της κατάθεσής τους καλούνται από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, ο οποίος -κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε- έχει αναλάβει την έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν τους δύο εισαγγελείς Εφετών στο να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, να απαντήσουν σε τρία βασικά ερωτήματα:

1) Ποιά είναι τα τυχόν εμπόδια που συνάντησαν στο έργο τους ως οικονομικοί εισαγγελείς, 

2) Σε ποιές από όλες τις υποθέσεις που χειρίζονται συνάντησαν προσκόμματα και 

3) Τι εννοούν στην επιστολή παραίτησης τους όταν αναφέρουν ότι "δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

Υπόμνημα χωρίς ονόματα

Στο δισέλιδο υπόμνημα που κατέθεσαν οι κύριοι Μουζακίτης και Πεπόνης εμμένουν στον καταγγελτικό τόνο της επιστολής τους λέγοντας ωστόσο ότι «δεν θα εκτραπούμε από τον προεκτειθέμενο ουσιώδη πυρήνα της ενέργειάς μας και δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας αναλισκώμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλο δυστυχώς της νεοελληνικής πραγματικότητας».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς προσθέτουν ότι «δεν έχει άλλωστε νόημα να επικεντρωθούμε και να εστιάσουμε σε κάτι που ναι μεν συμβαίνει και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει, ουδόλως όμως αυτό επηρεάζει στην δικαστική, υπηρεσιακή μας αποστολή, αγνοώντας παραλλήλως και παραγνωρίζοντας εκείνο το οποίο δεν μας επηρεάζει απλώς αλλά κυριολεκτικώς μας εξουδετερώνει και μας καταργεί», αναφερόμενοι φυσικά στη νομοθετική πρωτοβουλία για κατάργησή τους και τοποθέτηση ως οικονομικού εισαγγελέα ενός αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Η δική μας ενέργεια έγινε γιατί επιχειρήθηκε νομοθετικά η κατάργησή μας και αυτός ήταν ο λόγος που υποβάλαμε την παραίτησή μας από τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα», καταλήγουν.


Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Διακιοσύνη αλα καρτ ! Κοιμηθείτε ησύχοι - Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ……

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…….

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ…….

ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ……
Φ. ΓΙΟΥΝΓΚ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ SIEMEΝS ΕΛΛΑΔΟΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΔΙΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ SIEMENS ΕΛΛΑΔΟΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ. ΔΙΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΜΗΝ ΠΑΓΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ….

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ!!

http://agioritikesmnimes.blogspot.com/2011/12/428.html
Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Το Λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ» και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος Πελασγίας»,
σε συνεργασία με: Γυμνάσιο - Λύκειο Πελασγίας,
προκηρύσσουν τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό  Ποίησης και Δοκιμίου,
με χρηματικά έπαθλα για τα Α΄ Βραβεία.
Αν κάποιος επιθυμεί να γίνει χορηγός Επάθλου, στη μνήμη συγγενή του, ή για άλλο λόγο, να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελασγίας: κύριο Νικόλαο Κατσαούνο (6 94 15 85 0 0 1) και, αν θελήσει, σε Βραβείο θα αναγραφεί όνομα της επιθυμίας του, το οποίο θα αναφερθεί και την ημέρα της εκδήλωσης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα από όλο τον Κόσμο, ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων κ.λπ., αρκεί να γνωρίζουν τη Νεοελληνική Γλώσσα, με  δικαίωμα να επιλέξουν μία, μόνο, εκ των δύο κατηγοριών. Επίσης, επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου  και Λυκείου, με τους ίδιους όρους, των οποίων τα έργα θα κριθούν ξεχωριστά, και θα υπάρξουν ξεχωριστές κατηγορίες Βραβείων. 
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν:
Ένα (1) αδημοσίευτο (οπουδήποτε) ποίημά τους, μέχρι 30 (τριάντα) στίχους, στα Ελληνικά, με ψευδώνυμο (και όχι περισσότερα του ενός ποιήματα με διαφορετικά ψευδώνυμα), το οποίο θα αναγράφεται πάνω δεξιά (πριν τον τίτλο), με θέμα: «Αχιλλέας, Ομηρικός ήρωας», ή
ένα (1) αδημοσίευτο (οπουδήποτε) Δοκίμιό τους, μέχρι 3 (τρεις) σελίδες, στα Ελληνικά, μεγέθους Α4 (περιθωρίου 2 εκατοστών, περιμετρικώς), με ψευδώνυμο (και όχι περισσότερα από ένα Δοκίμια με διαφορετικά ψευδώνυμα), το οποίο θα αναγράφεται πάνω δεξιά (πριν τον τίτλο), σε όλες της σελίδες, με θέμα: «Φθία, πατρίδα του Αχιλλέα». 
Τα έργα θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα στη μία πλευρά της σελίδας, σε υπολογιστή ή γραφομηχανή, με γραμματοσειρά ARIAL, μέγεθος 12, σε πέντε (5), απαραιτήτως, πανομοιότυπα, ευανάγνωστα, ορθογραφημένα αντίτυπα, με το ίδιο ψευδώνυμο (που στο Δοκίμιο θα πρέπει να φαίνεται σε όλες τις σελίδες, οι οποίες να είναι συρραμμένες μεταξύ τους πάνω αριστερά). 
Ο αποστολέας πρέπει να χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο, τόσο για την αποστολή, όσο και για το έργο του. Στο εξωτερικό μεγάλου φακέλου, όπου θα τοποθετηθεί το έργο εκάστου, θα αναγράφεται, μόνο, το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος, στη θέση του αποστολέα και όχι τα πραγματικά στοιχεία του. Μέσα στον μεγάλο φάκελο θα τοποθετηθεί ένας μικρότερος, στο καρτελάκι του οποίου θα αναγράφονται: ψευδώνυμο, τίτλος του έργου, πραγματικά στοιχεία του δημιουργού [ Όνομα, Επώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμοί τηλεφώνου-ων (σταθερό, κινητό) ηλεκτρονική διεύθυνση (αν υπάρχει) ], ενώ απ’ έξω θα αναγράφονται, μόνο, ψευδώνυμο και τίτλος του έργου. Οι μαθητές πρέπει να αναγράψουν, επιπλέον, τόσο έξω από τον μεγάλο φάκελο, όσο κι έξω από τον μικρό, τη λέξη «μαθητής». Οι μικροί φάκελοι εκείνων που δε θα διακριθούν δε θα ανοιχτούν, ώστε να παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους. Ως τελευταία ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών ορίζεται η 1η Μαρτίου 2012, στοιχείο που θα εξακριβώνεται από τη σφραγίδα Ταχυδρομείου. 
Ο φάκελος θα σταλεί (με απλή, όχι συστημένη επιστολή) ως εξής: Νίκο Μπατσικανή, Βατάτζη 57, 11473, Αθήνα. Για Λογοτεχνικό Διαγωνισμό  Ποίησης (ή Δοκιμίου) (και: Μαθητής: αν έχει την ιδιότητα). 
Για περισσότερες πληροφορίες, από τον Υπεύθυνο διοργάνωσης και διεξαγωγής του Διαγωνισμού: Νίκο Μπατσικανή, Επίτιμο Πρόεδρο του Λογοτεχνικού Ομίλου «Ξάστερον» κι επί των Δημοσίων Σχέσεων του περιοδικού «Κελαινώ»:  HYPERLINK "mailto:batsikanisnikos@gmail.com" batsikanisnikos@gmail.com ,  6 97 46 47 9 47 (10.00 - 13.00 ή 19.00 - 22.00). 
Η Κριτική Επιτροπή θα είναι 5μελής, και τα ονόματα των Κριτών θα δημοσιοποιηθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού. Η βαθμολόγηση θα γίνει από το 50 ως το 100. 
Για την κρίση θα ληφθούν υπόψη, εξίσου, τα παρακάτω: 
α. Τεκμηρίωση  του θέματος. β. Λογοτεχνική αξία έργου. γ. Τήρηση όρων του Διαγωνισμού.
Η εκδήλωση απονομής θα λάβει χώρα σε τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην κωμόπολη Πελασγία Νομού Φθιώτιδας (χώροι διαμονής - εστίασης υπαρκτοί), σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στους επιτυχόντες εγκαίρως και θα δημοσιευθεί στο περιοδικό «Κελαινώ» και στο Διαδίκτυο, όπως και τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού.
Θα απονεμηθούν βραβεία (Α, Β, Γ) κι έπαινοι (Α, Β, Γ), ανά κατηγορία. Στον καθέναν που θα διακριθεί με βραβείο ή έπαινο, θα απονεμηθεί τιμητικό - ονομαστικό δίπλωμα. Το ύψος των χρηματικών επάθλων θα ανακοινωθεί την ημέρα απονομής, ενώ για την παραλαβή οποιασδήποτε διάκρισης απαιτείται η φυσική παρουσία του διακριθέντος, ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του (μη βραβευόμενου). 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙ ΕΚΔΟΤΗΣ  «ΚΕΛΑΙΝΩ»              
                                                                      
                  Νικόλαος Κατσαούνος                                                   Παναγιώτα Χριστοπούλου Ζαλώνη     
Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

«Ο Σημίτης εκβίαζε τον Εφραίμ!»




Του Μιχάλη Βαρδαρού
Βαρύτατες αιτιάσεις και πολιτικές ευθύνες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη εξαπέλυσε με δηλώσεις του στο newsbomb.gr, ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης.
Μάλιστα, ο πατέρας Μουλατσιώτης προχώρησε στην αποκάλυψη ότι: «Ο κ. Σημίτης, επί πρωθυπουργίας του, είχε καλέσει στο γραφείο του τον ηγούμενο Εφραίμ, όπου τον εκβίασε να συνηγορήσει και κατά συνέπεια να υπογράψει την μεταβίβαση οικοπέδων που ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου».
«Έρχεται η ώρα της… εκκλησίας!»
Ξεκαθάρισε πως οι έντονες αντιδράσεις από πλευράς τόσο της Ελληνικής Eκκλησίας όσο και των ξένων Πατριαρχείων είναι δικαιολογημένες, καθώς η προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ «δεν αποτελεί ένα απλά προσωπικό ζήτημα, όπως στην περίπτωση του πατέρα Ιάκωβου Γιοσάκη» καθώς όπως υπογράμμισε: «απώτερος στόχος πολιτικών και δικαστικών κύκλων είναι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία».
Παράλληλα, τόνισε πως η Ελληνική κυβέρνηση «βρίσκεται υπό Γερμανική κατοχή πλέον, με αποτέλεσμα τον απόλυτο εξευτελισμό και την καταδυνάστευση του ελληνικού λαού» καθώς και ότι «υπακούει πιστά κάθε εντολή που λαμβάνει από την Αμερική και την Γερμανία».
Επισήμαινε ότι εκτός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 50 μητροπολιτών, υπέρ του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, έχουν ταχθεί και «τα Πατριαρχεία της Ρουμανίας και της Γεωργίας, τα οποία τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποφεύγουν να αναφέρουν».
«Δεν είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη!»
Σαφείς αιχμές κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης άφησε με δηλώσεις του στο newsbomb.gr, ο πατέρας Μουλατσιώτης.
Συγκεκριμένα, τόνισε πως: «Δυστυχώς η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αξιόπιστοι δικαστικοί με κύρος και προσωπικότητα. Ωστόσο, δεν τους αφήνουν να τελέσουν ορθώς την δουλειά τους, όπως για παράδειγμα οι οικονομικοί ΕισαγγελείςΓρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι αναγκάστηκαν να παραιτηθούν».
Υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να κρίνεται ένοχος ο Εφραίμ χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως πολιτική ευθύνη. Όταν χωρίζει ένα ζευγάρι φταίνε και οι δύο» και συμπλήρωσε: «Η ίδια η Βουλή αθώωσε όλους τους πολιτικούς που εμπλέκονταν στην εν λόγω υπόθεση. Είναι προφανές ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια».
«Όλα άρχισαν από ρουσφέτια βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ!»
O πατέρας Μουλατσιώτης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό ως τον «μοναδικό ιθύνοντα νου της πολύκροτης υπόθεσης», ενώ αποκάλυψε πως: «Όλα ξεκίνησαν από ρουσφέτια που έταξαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης και Γιώργος Πεταλωτής σε ιδιοκτήτες σπιτιών που είχαν χτίσει σε οικόπεδα που ανήκαν στη Μονή Βατοπεδίου».
«Οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών ήταν ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ και ζήτησαν από βουλευτές και στελέχη του κόμματος να τους μεταβιβάσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας που ανήκαν στη Μονή. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως η Μονή Βατοπεδίου δεν ισχύει η χρησικτησία».
Τέλος, υποστήριξε ότι είναι: «Τουλάχιστον αυστηρή η προφυλάκιση του γέροντα Εφραίμ» ενώ εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι στο βούλευμα κατά του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου αναφέρεται πως ο κατηγορούμενος είναι πιθανόν στο μέλλον να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.
«Πώς είναι δυνατόν να αναφέρεται ότι ο γέροντας είναι επικίνδυνος να προβεί και σε άλλα αδικήματα; Ουδέποτε απασχόλησε ξανά την δικαιοσύνη τα τελευταία τρεισήμισυ χρόνια, γιατί πολύ απλά πιέστηκε να υπογράψει από τον κ. Σημίτη», ολοκλήρωσε ο αρχιμανδρίτης.
 Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Στις 8 Απριλίου οι εκλογές, πτωχευμένοι ή όχι


Στις 8 Απριλίου λένε οι έγκυρες πληροφορίες του Reporter οτι θα γίνουν οι εκλογές. Τουλάχιστον έτσι προγραμματίζουν τα δυο μεγάλα κόμματα. Η λογική πίσω απο την επιλογή αυτής της ημερομηνίας, είναι απλή: 
Στις 12 Μαρτίου πρέπει να πληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν και θα μας χρειαστούν 15 δις. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν εγκριθεί οι εκταμιεύσεις απο την τρόικα. Αν οι εταίροι έχουν δώσει τα λεφτά και πληρωθούν τα ομόλογα, τα κόμματα είναι έτοιμα να αναλάβουν ξανά τη διαχείριση της χώρας (τρομάρα μας). Αν δεν τα έχουν δώσει τα λεφτά, η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αναγκαστεί να αναγείλει την πτώχευση. Η πτώχευση θα προκαλέσει άμεσα κατάρρευση της κυβέρνησης Παπαδήμου και εκλογές με τα δυο κόμματα να διεκδικούν την σωτηρία της χώρας που θα στηριχθεί στο τύπωμα φρέσκιας δραχμής.
Μέχρι λοιπόν να δούν τι θα γίνει με την εκταμίευση της δόσης μαμούθ των 89 δισ ευρώ που περιμένουμε τον Μάρτιο, τα δυο κόμματα ούτε να το σκεφτούν δεν θέλουν να προκαλέοσυν εκλογές. Προτιμούν να χρεωθεί ο Παπαδήμος την δι;αφαινόμενη πτώχευση (που τα δυο μεγάλα κόμματα θα έχουν προκαλέσει αντιδρώντας σε κάθε μεταρρύθμιση) και να επανέλθουν ώς εθνοσωτήρες μοιράζοντας αφειδώς δραχμές, παρά να αναγκαστούν να χρεωθούν το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων  ή την πτώχευση. 


Γ.Ν



http://www.reporter.gr/
Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Δίψα και απαίτηση για δικαιοσύνη


Tου Νικου Γ. Ξυδακη


Τι θα θέλαμε να φέρει το 2012 πρώτο πρώτο; Να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου. Αυτό πρώτα. Κι ύστερα ανοίγει ο δρόμος για όλα τα υπόλοιπα: εμπιστοσύνη στους θεσμούς, εύρυθμη λειτουργία του κράτους, ανακούφιση των αδυνάτων, παραγωγική ανασυγκρότηση...
Γιατί το λέμε; Διότι τις τελευταίες μέρες του δυσβάστακτου 2011, η Δικαιοσύνη έστειλε ηχηρά, καίτοι αντιφατικά, μηνύματα προς την κοινωνία. Κατ’ αρχάς με την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ και κατόπιν με την εντυπωσιακή παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων. Τα δύο περιστατικά, τυπικώς, δεν είναι ίδια. Κι όμως, μοιάζουν: και τα δύο σχετίζονται με έρευνες για οικονομικά εγκλήματα, για αξιόποινες πράξεις που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο και, κατ’ επέκτασιν, τους φορολογούμενους πολίτες, αυτούς που τώρα υποφέρουν από την ύφεση και επωμίζονται διαρκώς επαχθέστερα βάρη.
Ο ηγούμενος Εφραίμ κρίθηκε προφυλακιστέος από το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της Ι. Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου. Κρίθηκε επικίνδυνος για τέλεση περαιτέρω εγκληματικών πράξεων. Ενόσω η διαδικασία προχωρεί, είναι αθέμιτο και επιζήμιο να σχολιάσουμε την απόφαση αποφυλάκισης καθ’ εαυτήν. Εντούτοις, στη σκέψη μας η ταχύτατη και αυστηρότατη δικαστική απόφαση συνδέεται αναπόφευκτα με την αντιστρόφως ανάλογη επιείκεια ή και ολιγωρία που επεδείχθη προσφάτως κατά τη σύλληψη του περιώνυμου Μάκη Ψωμιάδη. Ο ερευνώμενος για οικονομικά και άλλα εγκλήματα κατά συρροήν κ. Ψωμιάδης, φυγόδικος και κρυπτόμενος, εκρίθη από τον ανακριτή μη προφυλακιστέος και μη ύποπτος φυγής. Ο κ. Ψωμιάδης, συνεπής προς εαυτόν, απέδρασε στα Σκόπια, όπου και συνελήφθη μήνες αργότερα. Η απόφαση, βεβαίως, του ανακριτή είχε αναιρεθεί από το Συμβούλιο Εφετών, αλλά, εν τω μεταξύ, η κοινή γνώμη είχε σοκαριστεί αρκούντως από τις, τουλάχιστον αντιφατικές, δικαστικές αποφάσεις.
Ο υπερφορολογούμενος νομοταγής πολίτης, που ακούει καθημερινώς για εκατομμυριούχους φοροφυγάδες κατόχους βρώμικου χρήματος, αυτομάτως συνδέει την αυστηρή προφυλάκιση του μοναχού Εφραίμ με τη χαλαρή αποφυλάκιση του περίφημου κ. Ψωμιάδη· ακόμη και με τις θορυβώδεις συλλήψεις άλλων επώνυμων φοροφυγάδων και την εν συνεχεία αθόρυβη απελευθέρωσή τους. Τι συμβαίνει; Πότε η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τον νόμο; Οταν εξαντλεί την επιείκειά της ή όταν εξαντλεί την αυστηρότητα; Επί ποίων προσώπων και με ποια κριτήρια;
Παρόμοιες οι απορίες από την ηχηρή παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων. Το κείμενο της παραίτησης βρίθει βαρύτατων υπαινιγμών και ατεκμηρίωτων καταγγελιών για παρεμβάσεις ισχυρών στο έργο τους. Οι δύο εισαγγελείς οφείλουν να τεκμηριώσουν τις πυρετικές καταγγελίες τους ενώπιον του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου πάραυτα, διότι οι υποθέσεις που χειρίστηκαν αφορούν μεγάλα ονόματα και τεράστια ποσά και διότι στην παρούσα δραματική συγκυρία απαιτείται διαφάνεια, ισονομία και τιμωρία ενόχων, περισσότερο από ποτέ. Είναι ιστορικό χρέος και ζήτημα τιμής για τους Ελληνες δικαστικούς να αποκαλύψουν τα εγκλήματα και να απονείμουν δικαιοσύνη. Το ζητούν διψασμένοι και εξουθενωμένοι οι πολίτες. Το απαιτεί η κλονισμένη υγεία της δημοκρατίας.


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_30/12/2011_1297225
Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ποιους ευνοεί η προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ; Δείτε την ενδιαφέρουσα άποψη της Κ. Ακριβοπούλου


Η δημοσιογράφος Κατερίνα Aκριβοπούλου μιλά στις ειδήσεις της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ για το "σκάνδαλο" του Βατοπαιδίου και την πολιτική και διπλωματική ένταση που δημιούργησε η προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ


Λιβάνι από έγκλημα

«Ο Εφραίμ είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση που είναι στοιχείο της προσωπικότητάς του και ενεργεί επιτήδεια και μεθοδευμένα». Έτσι περιγράφουν οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Εφετών τον ηγούμενο Εφραίμ στο βούλευμα με το οποίο διατάσσουν την προφυλάκισή του. Ένα σκεπτικό που προϋπήρχε και στην σκέψη της ανακρίτριας που τον ανέκρινε.
Μπορεί, λοιπόν, κάθε καλόπιστος πολίτης, που μπορεί αύριο να βρεθεί κι αυτός σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου, να διερωτηθεί:
Ο γέρων Εφραίμ είναι 54 ετών. Αν, όπως λέγει το βούλευμα που τον προφυλάκισε, είναι προσωπικότητα με ροπή στο έγκλημα, ποιά είναι τα άλλα του εγκλήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια της ζωής του; Προφανώς το έγκλημα κατά το βούλευμα ενυπάρχει στην προσωπικότητά του. Άρα, αυτός ο άνθρωπος, μέσα στα 54 χρόνια ζωής που προηγήθηκαν, θα είχε την ευκαιρία να τελέσει σωρεία εγκληματικών πράξεων, ως «άτομο με ροπή στην εγκληματική πράξη». Τα ανεκάλυψαν, άραγε, αυτά τα εγκλήματα οι δικαστές μας;
Πως κατέληξαν σ’ αυτό το ιδιότυπο ψυχογράφημα, που στέλνει στην φυλακή ένα ηγούμενο με την μεγαλύτερη ανδρική αδελφότητα στον κόσμο; Με ποιό τρόπο ένας εγκληματικός ανθρώπινος τύπος καταφέρνει και συνάζει γύρω του 120 νέους, μορφωμένους μοναχούς, τους μαντρώνει σ’ ένα μοναστήρι, τους υποχρεώνει να ασκούνται, να νηστεύουν, να ξεχάσουν τον κόσμο και τις χαρές του, να κάνουν απόλυτη υπακοή; Μήπως κι αυτοί είναι εκκολαπτόμενες εγκληματικές φυσιογνωμίες; Μάλιστα. Έτσι φαίνεται. Αφού, μάλιστα, ο γέροντάς τους είχε την απόλυτη συμφωνία των μοναχών του και την συμπαράστασή τους σε ο,τι η Μονή αποφάσιζε.
Άρα, το Βατοπαίδι δεν στήθηκε από την χάρη του Θεού. Στήθηκε από μια προσωπικότητα που έχει «ροπή στην εγκληματική δραστηριότητα». Και γύρω του σύναξε ανθρώπους νέους και μορφωμένους που τρέφονται πνευματικά από τον γέροντά τους, όχι με την χάρη του Θεού, που να την βρει, άλλωστε, την χάρη μια προσωπικότητα με «ροπή στην εγκληματική δραστηριότητα», αλλά με υποδόριες ενέσεις ροπής προς το έγκλημα. Γι’ αυτό και τον αγαπούν. Γι’ αυτό και του κάνουν απόλυτη υπακοή. Οι ενέσεις θα φταίνε. Να μια ακόμη εγκληματική πράξη, που πιστεύω δεν θα διέλαθε των δικαστών μας.
Και όλες οι χιλιάδες προσκυνητών που τα τελευταία είκοσι χρόνια πέρασαν από το Βατοπαίδι; Χαίρονταν, πήγαιναν και ξαναπήγαιναν ελκόμενοι, άραγε, από την οσμή του εγκλήματος που ανεδύετο μέσα στην μονή; Προφανώς αυτό θα ήταν το λιβάνι που εκαίετο στο Βατοπαίδι. Λιβάνι από έγκλημα.
Αλλά, ας μην ξεχνούμε. Ζούμε στην Ελλάδα του 2011. Την Ελλάδα της παρακμής. Σ’ αυτήν την Ελλάδα της παρακμής φαντάζει φυσιολογική μια τέτοια απόφαση. Και λογική. Και αποδεκτή από τους άλλους δικαστές. Κυρίως από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

                                                                                    Αρχιμ. Άνθιμος Ηλιόπουλος 

Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Milliyet: Μυστική έκθεση για επίθεση σε στρατόπεδο στη Λαμία και εμπρησμούς


XRIMANEWS.GRΣυνέχεια στο σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μ. Γιλμάζ, περί τουρκικού δακτύλου σε εμπρησμούς ελληνικών δασών, δίνει η τουρκική εφημερίδα Milliyet.  Ο Can Dundar, αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, αναφέρεται σε μυστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία έγινε «επίθεση» Τούρκων σε ελληνικό στρατόπεδο της Λαμίας, πέραν των πυρκαγιών σε ελληνικά δάση σε τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη και η Ρόδος.
Διερωτάται, πάντως, «από ποιόν έγινε γνωστό αν γίνονταν όλα αυτά και αν πραγματικά είναι αλήθεια η επίθεση σε στρατόπεδο της Λαμίας, οι πυρκαγιές σε ελληνικά δάση σε τουριστικά μέρη όπως η Κρήτη και η Ρόδος». Ο ίδιος επικαλείται μυστική έκθεση που ήρθε στην επιφάνεια, αφού σύμφωνα και με τον ίδιο, «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο».
«Μετά τις πυρκαγιές, τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν σε ελληνικά νησιά, όλα σταμάτησαν, διότι για κάποιο διάστημα τότε, η Αθήνα βρισκόταν υπό την προστασία του PKK και όλα τελείωσαν», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Και συνεχίζει: «Κάθε κράτος έχει βρώμικα μυστικά, αλλά οι πολίτες, Έλληνες και Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να μάθουν τι συμβαίνει».
Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Σχεδιάζουν την χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ πιθανότατα τον Μάρτιο – Πως θα χρησιμοποιηθεί το PSI+ για το default της Ελλάδος


  Σχεδιάζουν την χρεοκοπία της Ελλάδος εντός ευρώ πιθανότατα τον Μάρτιο – Πως θα χρησιμοποιηθεί το PSI+ για το default της Ελλάδος και γιατί δεν  θα ξεπεράσει η συμμετοχή των ιδιωτών το 55% με 60% - Υποχρεωτικό το haircut 58%-60%
Νέες πτυχές του πολυθρύλητου PSI+ έρχονται στο φως.
Με βάση αξιόπιστες πηγές φαίνεται ότι έχει αποφασιστεί η χρεοκοπία της Ελλάδος εντός του ευρώ. Το σχέδιο πιθανότατα θα λάβει χώρα τον Μάρτιο του 2012.
Το κουτί της Πανδώρας θα το ανοίξει το PSI+ δηλαδή το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους με συμμετοχή των ιδιωτών οι οποίοι θα υποστούν haircut.
Ποια θα είναι η διαδικασία;
Μέσα στο α΄ 10ήμερο του Ιανουαρίου του 2012 οι εμπλεκόμενες πλευρές δηλαδή ελληνικό δημόσιο, IIF και τράπεζες θα συναποφασίσουν πότε θα υλοποιηθεί η επόμενη τηλεδιάσκεψη.
Πιθανότατα να υλοποιηθεί 16 με 20 Ιανουαρίου. Στην τηλεδιάσκεψη αυτή που θα είναι καθοριστική θα συναποφασιστεί το πλαίσιο δράσης του PSI+ δηλαδή το ύψος του haircut το οποίο μάλλον δεν θα είναι 50% αλλά 58% με 60% (αυτό αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης και όχι κάτι οριστικό ακόμη), την συμμετοχή, το δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν και θα είναι σίγουρα βρετανικό και άλλες παραμέτρους.

Το σχέδιο 

Με βάση αξιόπιστες πηγές φαίνεται ότι παρασκηνιακώς συζητείται μια λύση που θα είναι οριστική για την Ελλάδα που θα βγάλει την Ελλάδα από το επίκεντρο των παγκόσμιων εξελίξεων τουλάχιστον με όρους αγοράς.
Το σχέδιο που έχουν ορισμένοι εκπονήσει είναι
Να συμφωνηθεί το πλαίσιο δράσης του PSI+. Η διαδικασία θα είναι εθελοντική.
Αν συγκεντρωθεί το 55% με 60% των εμπλεκομένων το ελληνικό κράτος μαζί με την Τρόικα και το IIF θα ζητήσουν
1)να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης. Όμως επειδή τα ελληνικά ομόλογα δεν διέπονται από τέτοιες ρήτρες θα ενεργοποιηθούν ετεροχρονισμένα και αναδρομικά.
Η διαδικασία του PSI+ από εθελοντική θα καταστεί υποχρεωτική.
2)Θα ζητηθεί να αλλάξουν όλοι οι όροι που διέπουν το ελληνικό δίκαιο όχι μόνο για τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν αυτά θα φέρουν την ομπρέλα του βρετανικού δικαίου αλλά και ορισμένοι όροι των παλαιών ομολόγων.
Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας είναι προφανές ότι άπαξ και η συμμετοχή θα έχει  καταστεί υποχρεωτική και όχι εθελοντική τότε οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s, Standard and Poor’s και Fitch θα κατατάξουν την Ελλάδα σε default δηλαδή σε καθεστώς χρεοκοπίας ίσως επιλεκτικής χρεοκοπίας αλλά πιθανότατα καθαρή χρεοκοπία.
Με βάση τους σχεδιασμούς ορισμένων κύκλων αν όλα αυτά συμβούν τον Μάρτιο και η Ελλάδα χρεοκοπήσει συντεταγμένα εντός του ευρώ θα υπάρξει credit event και θα πληρωθούν τα CDS.
Ωστόσο το μείζον είναι η χρεοκοπία της Ελλάδος να πραγματοποιηθεί συντεταγμένα εντός του ευρώ.
Τότε η Τρόικα και η ΕΕ συνολικά θα συναποφασίσουν πως θα διαχειριστούν την υπόθεση Ελλάδα.
Κλειδί θα είναι η συμμετοχή στο PSI+ καθώς δεν τίθεται θέμα στόχου 90% όπως ήταν στο αρχικό psi. Με βάση όλες τις ενδείξεις η συμμετοχή των ιδιωτών θα φθάσει το 55% με 60%.
Προφανώς το υφιστάμενο μνημόνιο δεν θα ισχύει και η ΕΕ και η Τρόικα θα έρθουν με νέους όρους να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα δυσμενέστατους για την κοινωνία αλλά με όρους αγοράς η Ελλάδα θα έχει καθαρίσει.
Η Ελλάδα χρεοκοπώντας βγαίνει από το επίκεντρο ως κατεστραμμένη οικονομία, ωστόσο η διαχείριση της Ευρώπης θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική ώστε να μην μεταδοθεί η κρίση στην Πορτογαλία που φαίνεται ότι θα είναι ο επόμενος στόχος…χρεοκοπίας.
Το PSI+ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα περίτεχνο μηχανισμό που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία.
Αν η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι επιλεκτική ή καθαρή χρεοκοπία μικρή σημασία έχει….
Ίσως η χρεοκοπία αποτελέσει λύση διεξόδου ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας.
Αν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο το β΄ 6μηνο του 2012 μπορεί να είναι διαφορετικό σε σχέση με ότι έχει βιώσει η αγορά 20 μήνες τώρα.

Το πλαίσιο των όρων προς διαπραγμάτευση του PSI+ 

Μεταξύ 58% έως 60% φαίνεται ότι μπορεί να φθάσει το haircut που εξετάζουν ελληνικό δημόσιο και ιδιώτες στο πλαίσιο του PSI+.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα που εξετάζονται είναι
1)Το haircut πιθανότατα δεν θα είναι 50% αλλά μάλλον θα φθάσει στο 58% με 60%.
Στο τραπέζι έπεσε και πρόταση για haircut 80% αλλά απορρίφθηκε άμεσα από τις ξένες τράπεζες.
2)Το επιτόκιο στα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν θα κινηθεί σε ένα εύρος 4,90% με 5,3%. Πιθανό σενάριο το 5% με 5,10%.
3)Το εναπομείναν 40% του χρέους που δεν θα απομειωθεί θα κατανεμηθεί ως εξής 15% θα καταβληθεί υπό την μορφή μετρητών στις τράπεζες και 25% θα εκδοθούν νέα ομόλογα που θα στηρίζονται στο αγγλικό δίκαιο.
4)Με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των εμπλεκομένων, η εθελοντική διαδικασία δεν θα είναι επιτυχής.
Αυτή η πρόβλεψη έχει ειπωθεί πολλές φορές στις τηλεδιασκέψεις.
Με βάση όλες τις εκτιμήσεις το πιθανότερο είναι να συμμετάσχουν εθελοντικά έως το 60% των κατόχων ελληνικών ομολόγων.
Για το υπόλοιπο 40% θα ενεργοποιηθούν ρήτρες συλλογικής δράσης όπως επίσης έχει αναφερθεί στις τηλεδιασκέψεις.
Τι σημαίνει ρήτρες συλλογικής δράσης; Ότι όσοι δεν συμμετάσχουν εθελοντικά θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά.
5)Τι θα συμβεί με τα φυσικά πρόσωπα αν υπάρξει ενεργοποίησης συλλογικής δράσης;
Μια πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι όσα φυσικά πρόσωπα κατέχουν ομόλογα έως 100 χιλ ευρώ να μην υποχρεωθούν να συμμετάσχουν.
Μετά από κινήσεις τραπεζιτών εκτιμάται ότι μπορεί να αλλάξει το όριο γίνεται λόγος για 500 χιλ ή 1 εκατ ευρώ αλλά όλα ακόμη αποτελούν απλές προτάσεις προς διαπραγμάτευση.
6)Πρόταση από το υπουργείο οικονομικών, είναι να συμψηφίζονται οι ζημίες από τα ομόλογα με φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων. Για τα νομικά πρόσωπα θα ισχύσει η νέα τροποποίηση του αναβαλλόμενου φόρου.
7)Από τις διαπραγματεύσεις έχει προκύψει ότι υπάρχουν 4 πυλώνες
Στον πρώτο πυλώνα είναι το ελληνικό δημόσιο που διαπραγματεύεται. Ζητάει χαμηλό κουπόνι και υψηλό haircut.
Στον δεύτερο πυλώνα οι ξένες τράπεζες που αποκλείουν μεγάλο haircut αλλά ζητούν υψηλό κουπόνι.
Στον τρίτο πυλώνα οι ελληνικές τράπεζες οι οποίες κακώς αναφέρεται ότι συμπλέουν με τις ξένες.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι διατεθειμένες να στηρίξουν το haircut ακόμη και 80% αρκεί να μην χρησιμοποιηθούν κοινές μετοχές από το ΤΧΣ. Οι ελληνικές τράπεζες ζήτησαν EFSF ή προνομιούχες από το ΤΧΣ.
Στον τέταρτο πυλώνα βρίσκονται τα hedge funds τα οποία ακολουθούν μια ξεχωριστή γραμμή ίσως πιο κερδοσκοπική.
Η επιτροπή που διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους συστάθηκε πριν από ένα μήνα και αποτελείται από τους: Εθνική Τράπεζα, Alpha Eurobank, AXA, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Deutsche Bank, ING, Intesa San Paolo, LBBW.
Επικεφαλής της επιτροπής είναι ο γενικός διευθυντής του IIF Charles Dallara και ο Jean Lemierre, της BNP Paribas.

Τράπεζες: Ζημίες με haircut 50% (έως 80%) στα ομόλογα
Ποσά σε εκατ ευρώ
Τράπεζες
Haircut *
50%    -     58%
Haircut 80%
Κεφάλαια
Νέα κεφάλαια με haircut 50%
Εθνική
-5.000   /    -5.800
-8.000
7.951
3.500 -4.500
Alpha
-1.400   /   -1.600
-2.200
4.649
1.000 -1.500
Eurobank
-2.500   /    -2.900
-3.800
4.332
1.700 -2.200
Πειραιώς
-2.400   /   -2.800
-4.000
2.700
1.900 -2.300
Κύπρου**
-1.048    /   -1.215
-1.676
2.901
(1.560 ΕBA)
Μarfin
-1.200   /  -1392
-1.920
3.774
(1.971EBA)
ATE**
-2.300   /   -2.700
-3.840
219
1.800 -2200
TT
-1.600   /  -1.850
-2.560
499
1.500 -1.800
Emporiki**
-200      / -230
-320
600
750
Geniki**
-230      / -265
-368
2
575
Attica
-160      / -185
-256
413
140 -250
Proton
-310      / -330
-496
220
30 - 30
Σύνολο
-18.440 /-21.267
-29.436
28,100
ΜΟ 16.000
*Στο haircut πρέπει να αφαιρεθεί το 21% του προηγούμενου psi;
Π.χ. στην ΕΤΕ 5 δις -1,6 δις =3,4 δις νέες ζημίες περίπου
**Έχουν ανακοινώσει αυξήσεις κεφαλαίου
Πηγή: Εκτιμήσεις αγοράς
Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs