Subscribe Twitter Twitter

Παρέμβαση - Τίτλοι Αναρτήσεων

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ακέφαλοι βουλευτές

του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου θα πείτε, αλλά είναι πολύ χαρακτηριστικό των ηθών αυτής της κυβέρνησης: Ο άτεγκτος πρόεδρος της Βουλής έγινε χτες ξαφνικά από θεματοφύλακας του Κανονισμού πραξικοπηματίας, για να δώσει την ευκαιρία στον βουλευτή Αθανασιάδη να διατυπώσει δημοσίως τη δήλωση μετανοίας του για το Μεσοπρόθεσμο. Και να εξηγήσει στους συναδέλφους του και στους πολίτες πώς από τίγρης βρυχώμενος έγινε αρνάκι.

Την ίδια ώρα χιλιάδες άνθρωποι έξω από τη Βουλή δέχονταν απρόκλητες επιθέσεις από την αστυνομία και λούζονταν με χημικά, επειδή επιμένουν να φωνάζουν ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι έγκλημα κατά του λαού και της χώρας. Και εν τέλει επειδή τόσες μέρες αρνούνται να δεχτούν όπως ο λόχος των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος τη θεία επιφοίτηση του Παπανδρέου περί έθνους, τιμής, κρίσιμων καταστάσεων και ανάγκης υπακοής των ανυπάκουων.
Δεν είναι σωστό εντούτοις, παρά το χάσμα που χωράει το ήθος των αμετανόητων διαδηλωτών από το ήθος του μετανοημένου βουλευτή, να τα βάζουν προσωπικά μαζί του. Δεν φταίει ο άνθρωπος, τόσος ήταν, που λέει ο ποιητής. Το ζήτημα είναι ότι από μετάνοια σε υπακοή συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες ψήφοι για να περάσει από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο. Και θα περάσει, όπως φάνηκε, όχι μόνο ο εφαρμοστικός, αλλά και ο γάιδαρος που πετάει. Το σύστημα της υπακοής είναι συνεπώς το θέμα και όχι ένας μετανοημένος ανυπάκουος.

Και στο κάτω-κάτω τι ασυνήθιστο έκανε ο άνθρωπος; Άλλα έλεγε μέχρι χτες κι άλλα έπραξε σήμερα. Σιγά! Αν παίρναμε κεφάλια γι' αυτό το πολιτικό αδίκημα, θα γέμιζε η Βουλή ακέφαλους βουλευτές. Ποιος σοβαρός πολιτικός των κομμάτων εξουσίας κάνει όσα λέει και λέει όσα κάνει; Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν τιμάται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και δεν έχει αναδειχτεί Παγκόσμιος Στοχαστής ακριβώς επειδή κάνει με συνέπεια τα αντίθετα από όσα λέει;

Και έπειτα δεν είναι σωστό να παίζουμε με τα κεφάλια, γιατί δεν υπάρχουν πολλά στη Βουλή. Πλήθος βουλευτές έχουν καταστεί αυτοβούλως ακέφαλοι. Απόδειξη ότι ούτε τους πολίτες ακούνε, ούτε χημικά μυρίζουν, ούτε πλατείες βλέπουν. Και τον ένα και μοναδικό Κουρουμπλή που δήλωσε ότι δεν παραχωρεί αυτοβούλως το κεφάλι του τον αποκεφάλισαν αμέσως. Γιατί το έχουν αυτό το χούι οι ακέφαλοι, να παίρνουν όσα κεφάλια επιμένουν...


* Δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ την Πέμπτη 30 Ιουνίου
Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Το απόλυτο ξεπούλημα



thumb
Του Δημήτρη Μυ
Καθώς το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο είναι πλέον... ιστορία, επιβάλλεται να χαραχθούν στη συλλογική μνήμη τα ονόματα όσων το ψήφισαν. Πάνω απ’ όλα, όμως, επιβάλλεται να χαραχθεί στην μνήμη μας τι ακριβώς (και ποιοι «κύριοι», οι οποίοι πολύ σύντομα θα εμφανιστούν πάλι μπροστά μας ζητώντας την ψήφο μας) θα ψηφίσουν σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου τον εφαρμοστικό του μεσοπρόθεσμου νόμο.
Ο εφαρμοστικός αυτός νόμος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το πρακτικό αποτέλεσμα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και ονομάζεται: «Σχέδιο Νόμου: Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015».
Ο εν λόγω νόμος μπαίνει από τις πρώτες γραμμές στο ψητό, με το οποίο επιβάλλεται να ασχοληθούμε συστηματικά, καθώς το ψητό είναι αυτό που περιγράφει το ξεπούλημα της χώρας, το οποίο ψήφισαν οι εθνοπατέρες... Έχουμε και λέμε:
«ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’
Ταμείο Αξιοποίησης
Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημοσίου
Άρθρο 1
Σύσταση - Σκοπός
Επωνυμία - Έδρα - Διάρκεια
1. Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημοσίου Α.Ε.” (Ταμείο). Το Ταμείο έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ. Τα περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονται στο Ταμείο, σύμφωνα με τις επόμενες διατάξεις.
2. Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου».
Στο δεύτερο κιόλας άρθρο του νόμου ξεκαθαρίζεται ρητά και κατηγορηματικά ότι τα έσοδα του Ταμείου πάνε αποκλειστικά και κατευθείαν στους πιστωτές. Όλα τα υπόλοιπα που ακούστηκαν περί της χρησιμοποίησης των εσόδων του ταμείου για την επαναγορά του χρέους είναι απλώς ψέματα.
Στην παράγραφο 6 του άρθρου 1 του νόμου ορίζεται ότι «η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί».
Με άλλα λόγια, το ότι ο σκοπός του ταμείου δεν πρόκειται να εκπληρωθεί τα επόμενα 6 χρόνιασυνεπάγεται ότι ο χαλκάς μάς φορέθηκε εφ’ όρου ζωής...
Στην παράγραφο 4 του άρθρου 2 περιγράφεται η... πραμάτεια: «Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα:
α. Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 του άρθρου 6Α του ν. 2362/1995 (Α΄ 247).
β. Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 του άρθρου 6Α του ν. 2362/1995.
γ. Κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015 του άρθρου 6Α του ν. 2362/1995».
Τα παραπάνω, πολύ απλά σημαίνουν ότι:
● Στο ξεπούλημα συμπεριλαμβάνονται τα πάντα, ακόμη και η περιουσία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
● Ξεπουλιούνται ακόμη και τα αποθέματα σε ρευστό των Δημοσίων Επιχειρήσεων.
● Ξεπουλιούνται τα δικαιώματα στον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 ξεκαθαρίζεται ότι: «Οι κινητές αξίες, τα περιουσιακής φύσεως δικαιώματα και τα ακίνητα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α), β) και γ) της προηγουμένης παραγράφου μεταβιβάζονται και περιέρχονται στο Ταμείο, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (Δ.Ε.Α.Α.) που προβλέπεται στο άρθρο 3 του ν. 3049/2002 (Α’ 212).
Με απόφαση της ίδιας Επιτροπής μπορεί να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα, για τους σκοπούς της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου, και άλλα περιουσιακά στοιχεία που υπάγονται σε μία από τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων των περιπτώσεων της προηγουμένης παραγράφου.
Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών από τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Α.Α. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Για την εφαρμογή των προηγουμένων εδαφίων και προκειμένου για τη μεταβίβαση στο Ταμείο της κυριότητας, νομής και κατοχής ακινήτων, στη Δ.Ε.Α.Α. συμμετέχει αντί του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Υπουργός στη διαχειριστική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το ακίνητο που μεταβιβάζεται και περιέρχεται στο Ταμείο».
Η παραπάνω παράγραφος σημαίνει ότι το δημόσιο δεν έχει δικαίωμα στα έσοδα κάθε οργανισμού που οδεύει προς ξεπούλημα και βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που πληρώνουμε για παράδειγμα σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, όταν (και αν) παίζουμε στον ΟΠΑΠ,πηγαίνουν κατευθείαν στους πιστωτές πριν καν αυτοί οι οργανισμοί πουληθούν.
Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα πολύ μικρό τμήμα της περιγραφής της διαδικασίας του ξεπουλήματος της χώρας. Για λεπτομέρειες απευθυνθείτε σε αυτούς που το ψήφισαν, όπου (και αν) τους συναντήσετε. Θα το έχουν διαβάσει ολόκληρο, φαντάζομαι...

Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Οι Αγανακτισμένοι είναι πια θυμωμένοι...


Υπάρχουν ημέρες, ώρες και στιγμές που σημαδεύουν την πορεία ενός κράτους, των πολιτών του και της κυβέρνησής του.
ΜΙΑ τέτοια ημέρα ήταν και η χθεσινή.
ΣΤΟ ελληνικό Κοινοβούλιο η Ελλάδα επωλήθη με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που είναι πλέον νόμος του κράτους.
ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία βγαίνει στο σφυρί και περιμένει τους απανταχού «επενδυτές», ενώ οι πολίτες θα βρεθούν και πάλι μπροστά σε δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα μακράς διαρκείας.
ΕΙΝΑΙ γνωστό σε όλους πλέον ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας της κυβέρνησης σε δύο βασικούς τομείς: στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επιμένει να μη δημιουργεί τον αποτελεσματικό μηχανισμό αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα διατηρεί κρατικές δαπάνες που δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει. Επιμένει όμως σταθερά στις «εύκολες» λύσεις επιβολής απεχθών φοροεισπρακτικών μέτρων, που είναι αμφίβολο αν θα αποδώσουν.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ σ' αυτήν την αλλοπρόσαλλη πολιτική της, οι πολίτες αντιδρούν. Και η κυβέρνηση κάνει ότι δεν «το καταλαβαίνει».
ΟΙ πολίτες αντιδρούν επιμόνως, αυθορμήτως, χωρίς «καθοδήγηση». Ειρηνικά και σταθερά.
ΟΠΩΣ και όλο τον τελευταίο μήνα, αυτό έπραξαν και χθες, ημέρα ψήφισης του Μεσοπροθέσμου.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που θέλει να είναι ευρωπαϊκή και σοσιαλιστική, είχε καθήκον απέναντι στους δεινοπαθούντες πολίτες της να προστατεύσει αυτή την ογκώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα έπρεπε να είχαν εντολές να προστατεύσουν τους αποδεδειγμένα ειρηνικούς διαδηλωτές και να απομονώσουν, με βάση τα επιτελικά σχέδιά τους, εκείνα τα στοιχεία που θα επιχειρούσαν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να ξεστρατίσουν από το σταθερό στόχο της διαμαρτυρίας.
ΕΓΙΝΕ ακριβώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης («Προστασίας του Πολίτη» κατά τα άλλα...) έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαλύσουν το φιλειρηνικό μεγάλο πλήθος των «αγανακτισμένων». Αν υπήρχε επεξεργασμένο σχέδιο «προστασίας» των διαδηλωτών από τα «ακραία στοιχεία» και απέτυχε, οι υπεύθυνοι, σε όλες τις βαθμίδες, οφείλουν πάραυτα να παραιτηθούν.
ΑΥΤΟ είναι το εύκολο σενάριο.
ΤΑ χθεσινά γεγονότα, με την αλόγιστη και πρωτοφανή βιαιότητα σε βάρος των ειρηνικών διαδηλωτών, ελάχιστες αμφιβολίες αφήνουν ότι το σχέδιο του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» ήταν ακριβώς να διαλύσει το κίνημα των «αγανακτισμένων», ώστε να μπορέσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα να κυλήσει «ομαλώς».
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ περί ανεγκέφαλης απόφασης και εκτέλεσης «σχεδίου».
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ εφάρμοσε χθες σχέδιο κρατικής τρομοκρατίας σε βάρος των «αγανακτισμένων».
ΑΥΤΟ που κατάφερε, είναι οι «αγανακτισμένοι» να γίνουν, πια, «θυμωμένοι».

Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

«Παίρνουν από τους Ελληνες ό,τι άρπαζαν παλιά με πολέμους»


Ο,τι δεν μπόρεσαν να πάρουν με πόλεμο, θα το πάρουν με το χρέος, υποστηρίζει σε άρθρο του στη γνωστή αιρετική ιστοσελίδα «Counterpunch» ο πρώην οικονομολόγος της Γουόλ Στριτ, Μάικλ Χάντσον, ζητώντας από τους Ελληνες να κάνουν δημοψήφισμα σαν τους Ισλανδούς και να απορρίψουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
«Οι τραπεζίτες επιχειρούν να πετύχουν, χρησιμοποιώντας το σφυρί του χρέους, ό,τι κατάφερνε ένας πόλεμος στο παρελθόν», τονίζει. «Ζητούν την ιδιωτικοποίηση δημόσιων περιουσιακών αγαθών... Η μεταβίβαση γης, κοινωφελών επιχειρήσεων, ο τόκος ως χρηματοοικονομικό λάφυρο και η υποτέλεια στις οικονομίες των πιστωτών κάνει την οικονομική λιτότητα να μοιάζει με πόλεμο στην πράξη», γράφει ο Αμερικανός οικονομολόγος, καθηγητής σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι στο Κάνσας και συγγραφέας αρκετών επικριτικών βιβλίων για την πολιτική των ΗΠΑ, με γνωστότερο το «Σούπερ Ιμπεριαλισμός: Η Οικονομική Στρατηγική της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας (Super Imperialism: The Economic Strategy of American Empire)».
Στην Αθήνα, η μάχη της Ευρώπης
«Η μάχη για το μέλλον της Ευρώπης διεξάγεται στην Αθήνα και τις άλλες ελληνικές πόλεις που αντιστέκονται σε οικονομικές αξιώσεις οι οποίες αποτελούν μια εκδοχή πλήρους στρατιωτικής επίθεσης τον 21ο αιώνα», αναφέρει σε άρθρο με τίτλο «Η ανάγκη για ένα ελληνικό δημοψήφισμα - πώς να εκλαϊκεύσουμε καλύτερα την ιδέα».
«Οι καταστροφικές οικονομικές πολιτικές μοιάζουν περισσότερο με άσκηση στην κοινοτοπία του κακού - σε αυτήν την περίπτωση, τις αξιώσεις υπέρ των πιστωτών της ΕΚΤ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ (που ελέγχεται από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών)».
«Η πλέον αποτελεσματική τακτική είναι η απαίτηση για τη διεξαγωγή εθνικού δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι των όρων της ΕΚΤ, για λιτότητα, αύξηση της φορολογίας, μείωση των δημόσιων δαπανών και το ξεπούλημα», γράφει σε άλλο σημείο του άρθρου του ο Αμερικανός οικονομολόγος.
«Ετσι σταμάτησε ο πρόεδρος της Ισλανδίας τη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία της χώρας από το να οδηγήσει την οικονομία στις καταστροφικές (και νομικά μη απαραίτητες) πληρωμές που απαιτούσε το Εργατικό Κόμμα του Γκόρντον Μπράουν καθώς και αυτές που ζητούσαν οι Ολλανδοί για τη διάσωση των τραπεζών Icesave και Kaupthing».
«Η μόνη νομική βάση για να απαιτηθεί η αποπληρωμή για την οικονομική διάσωση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών από την Ε.Ε. -και η απαίτηση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, ότι τα χρέη είναι ιερά και όχι οι ζωές των πολιτών- είναι η αποδοχή και η συγκατάθεση από τον κόσμο μιας τέτοιας πολιτικής. Ειδάλλως η επιβολή του χρέους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πράξη οικονομικού πολέμου», συμπληρώνει.
«Συνοψίζοντας, οι στόχοι της ξένης οικονομικής επιθετικότητας είναι ίδιοι με τη στρατιωτική κατοχή: γη και εξουσία... Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. για "εσωτερική υποτίμηση" (μείωση μισθών) ως μέσο για τη μείωση του εργατικού κόστους στην Ελλάδα, με στόχο να γίνει πιο ανταγωνιστική, η μείωση του επιπέδου ζωής δεν είναι λύση. Μειώνει την παραγωγικότητα, ενώ παράλληλα διαβρώνει την εσωτερική αγορά, προκαλώντας ένα επιδεινούμενο σπιράλ οικονομικής ύφεσης». *

Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Πολιτική εθνικής μειοδοσίας





Χρήστου Δημήτρης


Μεγάλη μέρα σήμερα για τον ελληνικό λαό και το μέλλον της πατρίδας μας. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας καλούνται να εγκρίνουν εκτός απ'το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο αυτής της συμφωνίας, που υποδουλώνει με εξευτελιστικούς αποικιοκρατικούς όρους την Ελλάδα. Δεν ξέρω τι τελικά θα αποφασίσουν . Οφείλουν όμως να γνωρίζουν ότι σύντομα θα κληθούν από τον ελληνικό λαό σε απολογία και τότε δεν θα έχουν το δικαίωμα να επικαλεστούν πως δεν είχαν διαβάσει αυτό που τελικά ψήφιζαν.
ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ εκβιασμοί του Παπανδρέου και της ηγετικής ομάδας που έχει συγκροτήσει, ώστε όλοι μαζί να είναι συνένοχοι στο έγκλημα με αντίτιμο λίγο περισσότερο χρόνο εξουσίας, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν δικαιολογία. Και δεν μπορούν γιατί οι εκβιασμοί δεν αφορούν το σενάριο του αμοράλ Πάγκαλου, που εκτιμά πως αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, θα χρειαστούν στρατιωτικές δυνάμεις και άρματα μάχης για να προστατεύσουν τους εξαγριωμένους Έλληνες που θα ζητούν να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.
ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ηγέτες της Ε.Ε. παίζουν το παιχνίδι μετέχοντας των εκβιασμών, θησαυρίζοντας σε βάρος της χώρας μας, σπεκουλάροντας στο "Μεσοπρόθεσμο ή χρεωκοπία!". Οι Γερμανοί πάντως αποκάλυψαν πως, αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο, έχουν έτοιμα εναλλακτικά σενάρια για να μην χρεωκοπήσει η Ελλάδα και χάσουν τις επενδύσεις και τα τοκογλυφικά έσοδά τους. Κάναμε λάθος στον σχεδιασμό του αρχικού Μνημονίου σε ό,τι αφορά το επιτόκιο του δανείου, που ήταν πολύ υψηλό, και στην περίοδο αποπληρωμής του, που ήταν πολύ σύντομη, υποστηρίζει τώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου με άρθρο του στους Financial Times.
ΤΑ ΛΑΘΗ όμως συνεχίζονται και αυξάνονται. Ο επικεφαλής οικονομικός συντάκτης των Financial Times Βόλφγκανγκ Μίνχαου διερωτάται μήπως οι Έλληνες βουλευτές θα είχαν δίκιο αν τελικά καταψήφιζαν το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον συντάκτη, μέχρι την περασμένη εβδομάδα η απάντησή του στο ερώτημα για το αν πρέπει να εγκριθούν τα νέα μέτρα, θα ήταν ένα κατηγορηματικό «ναι». Ωστόσο, όπως λέει, η αυστηρότητα των νέων μέτρων λιτότητας που επιβάλλουν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ συνιστούν «πολιτική πρόκληση και πράξη οικονομικού βανδαλισμού, που απειλεί να εκτροχιάσει όλη την προσπάθεια επίλυσης της κρίσης».
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ τον εφαρμοστικό νόμο που ενεργοποιεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που έρχεται να καλύψει την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου καταλήγεις στο συμπέρασμα πως είναι αδύνατον βουλευτής να τον έχει διαβάσει και να τολμήσει να βάλει την υπογραφή του σε αυτό το υποδουλωτικό κείμενο που θα δεσμεύσει την Ελλάδα για πολλά - πολλά χρόνια.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ τα δύο πρώτα άρθρα να διαβάσεις είναι αρκετά για να οργιστείς:
Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (Ταμείο). Το Ταμείο έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση (χωρίς κανένα όριο!) περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ.
ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας.
Και λίγο παρακάτω, στο άρθρο 6, μας εξηγούν:
Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι (6) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται, εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί!!! Η κυβέρνηση Παπανδρέου απλά θα κάθεται και θα παρακολουθεί! Πρόκειται για αίσχος και ντροπή. Πρόκειται κυριολεκτικά για εθνική μειοδοσία.
d.xristou@avgi.gr

Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα - Κακλαμάνη (video)


Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στη βουλή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Απόστολο Κακλαμάνη.  Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΝ  άσκησε κριτική στον κ.  Πετσάλνικο για το γεγονός ότι ο Α. Αθανασιάδης μίλησε, εκτός διαδικασίας, την ώρα της ψηφοφορίας… Ο κ. Πετσάλνικος απάντησε ότι αυτό έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και στη συνέχεια ζήτησε το λόγο ο κ. Κακλαμάνης.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, ο οποίος έθεσε το θέμα Αθανασιάδη.
Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο και επιτέθηκε στον Απ. Κακλαμάνη φωνάζοντας: «Καθίστε κάτω. Δεν έχετε το ακαταλόγιστο. Ντροπή σας. Αυτογελοιοποιείστε».
Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής, ο οποίος υπενθύμισε την επίθεση που δέχθηκε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πριν ένα χρόνο κι είπε ότι τότε ο κ. Τσίπρας τον ειρωνεύτηκε.

http://www.kentrinews.gr/
Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

75.252,49 ευρώ υπερωρίες για έναν μήνα στα γραφεία Γιώργου, κυβέρνησης, Πάγκαλου και Παμπούκη



Τη στιγμή που οι «βόμβες» για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα σκάνε η μία δίπλα στην άλλη και η ανεργία χτυπάει «κόκκινο», ενώ μειώνεται το υποτυπώδες επίδομα ανεργίας, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι «λεφτά υπάρχουν» για λίγους και εκλεκτούς. Και ενώ η επιβίωση γίνεται το βασικό ζητούμενο για ολοένα και περισσότερους Ελληνες, ορισμένοι ευνοημένοι έχουν την τύχη να απολαμβάνουν την πολυτέλεια της αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση, στέλνοντας το ραβασάκι στον ελληνικό λαό. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 75.252,49 ευρώ μόνο για τον μήνα Μάρτιο στοίχισε στους Ελληνες φορολογουμένους ο υπερωριακός μόχθος των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, καθώς και των υπαλλήλων στα γραφεία του αντιπροέδρου της Βουλής και του πρώην υπουργού Επικρατείας. Οπως διαφαίνεται στον διαδικτυακό τόπο ανακοίνωσης των κυβερνητικών αποφάσεων «Διαύγεια», το εν λόγω ποσό δεσμεύτηκε επιβαρύνοντας τον κρατικό Προϋπολογισμό προκειμένου να πληρωθούν υπερωρίες εργαζομένων στις ανωτέρω υπηρεσίες που αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον μήνα Μάρτιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπερωρίες των υπαλλήλων στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στοίχισαν 18.196,18 ευρώ, με το αντίστοιχο ποσό να διαμορφώνεται στα 31.080,54 ευρώ για τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού και να «συμπληρώνεται» από 16.953,55 ευρώ για τις υπερωρίες των εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και επιπλέον 9.022,22 ευρώ για τους υπαλλήλους στο γραφείο του πρώην υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη.

Καθίσταται ολοφάνερο, λοιπόν, ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το «πογκρόμ» εναντίον κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταποντίζοντας κάθε μέρα και πιο χαμηλά το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων με «τυφλούς» φόρους και χαράτσια, το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» έχει επιλεκτική εφαρμογή, αφού άλλοι εργαζόμενοι -στον ευρύτερο δημόσιο τομέα- περιμένουν μήνες τώρα να τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα τους και άλλοι απολαμβάνουν διακριτικής μεταχείρισης κι έχουν και τα «τυχερά» τους.


Βασίλης Θασίτης
Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Χαλάλι... τα 155 «Ναι» στη φράου Μέρκελ



ZEZA ZHKOY


Είναι, όντως, τραγικά κυνικό να βλέπει κανείς τις σκηνές στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα τη στιγμή που η Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση, ξεσπάει σε αλαλαγμούς χαράς μόλις ενημερώθηκε για τα 155 «ναι». Η καγκελάριος της Γερμανίας χαιρέτισε την έγκριση από τους 154 Πασόκους -και της μιας που έδωσε στη Ν.Δ. την ευκαιρία να απαλλαγεί- του Μεσοπρόθεσμου. Τι σημασία έχει αν κάηκε η καρδιά της Αθήνας και αν οι πληγές της ελληνικής κοινωνίας θα ματώσουν πιο βαθιά με τα μέτρα λιτότητας, οι ενθουσιαστικοί αλαλαγμοί της «Σιδηράς Φράου» θα παραμείνουν ανεξίτηλοι.
Τα «γενναία, όσο και αναγκαία», όπως τα χαρακτήρισε η φράου Μέρκελ, απάνθρωπα μέτρα λιτότητας και οι νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου, αγγίζουν τα όρια μεταξύ πραγματισμού και άθλιου καιροσκοπισμού. Αλλά δεν είναι ακόμη -δήθεν- σαφές αν έχει απολύτως κατασταλαγμένη ιδέα το πώς η κυβέρνηση Παπανδρέου θα τα εφαρμόσει... Απλώς θα προσαρμόσει την πραγματικότητα στο τι συμφέρει το ΠΑΣΚΟΚιστάν. Το πακέτο θυσιών άνευ προηγουμένου θα εφορμοστεί για τους αδύναμους της ελληνικής κοινωνίας.
Η 5η δόση και η λοιπή... οικονομική βοήθεια που δίδεται, απαιτεί επώδυνες θυσίες για τον πληθυσμό μέσα στα επόμενα χρόνια, γράφουν οι ξένες πένες. Ενώ ο διάσημος αρθρογράφος των Financial Times Βόλφγκανγκ Μίνχαου έχει χαρακτηρίσει «οικονομικό βανδαλισμό» τα μέτρα στη σπουδαία ανάλυση της Δευτέρας. Η επιχειρούμενη δημοσιονομική προσαρμογή θα βαθύνει την ήδη βαθιά ύφεση.
Η Αγκελα Μέρκελ ποτέ δεν ήταν (ούτε θα είναι) διατεθειμένη να παράσχει στην Ελλάδα την ουσιαστική στήριξη που απαιτείται σπαρακτικά πλέον από τη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί η εφιαλτική δημοσιονομική κρίση. Η «Σιδηρά φράου» αποδεικνύεται πρόθυμη να θυσιάσει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος προς χάριν των μικρών κομματικών της συμφερόντων. Η Αγκελα Μέρκελ έχει βέβαια να λογοδοτήσει στους ψηφοφόρους της και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες που συμμετέχουν στην κυβερνητική συμμαχία.
Η «Σιδηρά φράου» δεν θα μπορούσε να δείξει αλληλεγγύη καθώς φανέρωσε –με την αντίδρασή της στην ελληνική κρίση– ότι αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετούν στο τέλος μόνο τους δικούς της σκοπούς. Αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα της Γερμανίας να ενεργήσει κατά το εθνικό της συμφέρον. Κατά την άσκηση, ωστόσο, αυτού του δικαιώματος, η Γερμανία υπονομεύει την ηγετική της θέση στο ευρωπαϊκό σύστημα, διότι η ηγεσία σε οποιοδήποτε επίπεδο προϋποθέτει ευελιξία, και ίσως θυσίες.
Φυσικά, η ελληνική κρίση έδρασε ολίγον -και όχι όπως προπαγανδίζεται- αποσταθεροποιητικά για το ευρώ. Εξίσου αποσταθεροποιητική, ωστόσο, είναι και η γερμανική τακτική της υπερσυσσώρευσης και της χαμηλής κατανάλωσης. Πρόκειται για δύο χρόνια προβλήματα, τα οποία η Ευρωζώνη δεν είχε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει. Αλλά και να τεθεί ως ζήτημα ο ρόλος του ίδιου του Βερολίνου στις οικονομικές ανισορροπίες της Ευρωζώνης, τον οποίο οι Γερμανοί πολιτικοί αρνούνται σύσσωμοι. Σύμφωνα με την Ουλρίκε Γκέροτ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, «αυτό θα οδηγήσει τελικά σε μια καθόλου εξευγενισμένη γερμανική πολιτική και οικονομική ηγεμονία. Επί σειρά ετών, διοικούσαμε την Ευρώπη από τα παρασκήνια, είχαμε όμως παραδώσει το προσκήνιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γαλλία και στις μικρότερες χώρες».
Τέλος, μετά τη λήξη της ομιλίας του κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς έκανε μια σύντομη παρέμβαση: «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του πρωθυπουργού να απευθυνθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Οφείλω όμως να του απαντήσω, πως αυτή τη στιγμή, δεν κρίνεται αν θα καταρρεύσουμε ή όχι, αλλά αν θα κάνουμε ένα ακόμη μοιραίο βήμα προς την τελική κατάρρευση της οικονομίας - την κοινωνική και πολιτική κατάρρευση. Και η πολιτική κατάρρευση θα είναι η δική σας», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Και μετά τη δραματοποιημένη μπλόφα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και τον κίβδηλο ανασχηματισμό, πέρασε στη Βουλή το «βρώμικο» πακέτο του Μεσοπρόθεσμου με τα 155 «Ναι». H Eλλάδα των εκατομμυρίων ανέργων ασφυκτιά και το κράτος πρόνοιας κατεδαφίζεται χωρίς έλεος. Τρίζουν συνειδήσεις, αξίες, ζωές... Αλλά διασώθηκε πρόσκαιρα ο κ. Παπανδρέου, όχι η χώρα.

Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Καταπέλτης η αναφορά της Deutsche Bank για την κυβέρνηση..Λάθος χειρισμοί και Νέα μέτρα το 2012 !!



"Ακόμα κι αν τα τελευταία μέτρα λιτότητας κλείσουν το χάσμα μεταξύ των πραγματικού και στοχευμένου ελλείμματος για το 2011, περισσότερη λιτότητα θα χρειαστεί για το 2012 και πέρα. 
Η πολιτική ικανότητα να διατηρήσουν τις πρόσθετες προσαρμογές, τίθεται εν αμφιβόλω."


Δείτε τι λέει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης:

Από την άποψη της ευρύτερης κοινής γνώμης, η μεγάλη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα, οι εν εξελίξει εκθέσεις ειδήσεων πάνω από μια πιθανή έξοδο από τη ζώνη του ευρώ καθώς και η συνέχιση της δημοσιονομικής διολίσθηση της κυβέρνησης, έχουν συμβάλει στη σημαντική απογοήτευση της κοινής γνώμης. Αυτό το έχει συμβάλλει σε μια άνοδο σε εξύβριση και σωματική βία προς τα μέλη του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.
Στην συνέχεια παρατίθενται στοιχεία για την έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στο ελληνικό χρέος, τις εξωτερικές υποχρεώσεις, τις δανειακές ανάγκες τις ελλάδας μέχρι το 2014 και πως αυτές θα χρηματοδοτηθούν.





Διαβάστε περισσότερα ... Bookmark and Share

Recent Posts

free counters
single russian women contatore visite website counter
Lamia Blogs